POSTAVLJANJE NOVOG KROVIŠTA NA BUDUĆU “SLAVONSKU LJEPOTICU” Dvorac Janković postat će jedan od najljepših u Slavoniji

U svibnju 2017. godine, ministar poljoprivrede, a danas i potpredsjednik Vlade RH, Tomislav Tolušić označio je početak radova na obnovi Dvorca Janković u Suhopolju koji će ove godine završiti pa će nekad derutni i ruševni dvorac postati slavonska ljepotica odnosno Centar za posjetitelje. Radovi na gradilištu u punom su jeku, a počelo je i postavljanje novog krovišta na buduću „slavonsku ljepoticu”, koji će već ove godine, postati jedan od najljepših dvoraca u Slavoniji.

Rekonstrukcija Dvorca Janković, projekta Virovitičko-podravske županije, vrijedna je gotovo 40 milijuna kuna, od čega su bespovratna sredstva Europske unije u iznosu od 33 milijuna kuna. Osim toga, Virovitičko-podravskoj županiji je prošao i projekt obnove suhopoljskog parka, pa će cijeli ovaj kompleks, kada se završi biti jedno od najreprezentativnijih turističkih lokacija u ovom dijelu Hrvatske.

Nositelj projekta obnove Dvorca Janković u Suhopolju i njegova prenamjena u Centar za posjetitelje, je Virovitičko-podravska županija. Izradila ga je VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, a projektni partneri su: Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, Gradski muzej Virovitica i Općina Suhopolje.

(www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

[g-gallery gid=”469520″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content