Potpisan ugovor o izgradnji sustava navodnjavanja Đolta, te Novi Gradac – Detkovac

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i direktor virovitičke tvrtke Brana, Slavko Rajnović u nazočnosti predstavnika Hrvatskih voda, te zajednicom ponuditelja Brana i Vodotehnika, potpisali su ugovor o izgradnji sustava navodnjavanja Đolta, te Novi Gradac – Detkovac. Time će se na području Virovitičko-podravske županije izgraditi dodatnih oko 1000 hektara navodnjavane površine na Đolti i Novi Gradac – Detkovac.

Na potpisivanju ugovora bili su nazočni saborski zastupnik i jedan od glavnih inicijatora pokretanja projekta za navodnjavanjem Josip Đakić i zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement, a župan Igor Andrović tom je prilikom rekao kako je Virovitičko-podravska županija osim postojećeg projekta Kapinci – Vaška, koji se rasprostire na 1.260 hektara i u završnoj fazi ishođenja građevinske dozvole navodnjavanja Kapinci – Vaška, II. faza, što je otprilike 600 hektara površine:

IMG 2423 800x533 Custom

-Tu ne stajemo jer projektiramo i sustav navodnjavanja Lukač koji bi u dvije faze navodnjavao oko 1000 hektara. Trenutno radimo na prvoj fazi koja je otprilike 500 hektara, a u fazi je i projekt “Đolta II. faza” koji bi bio oko 250 hektara kao i ovaj za koji trenutno potpisujemo ugovor. Dakle vrijednost investicije navodnjavanja je oko 43 milijuna kuna, što sigurno nije malo. Vjerujemo da će ti sustavi navodnjavanja doprinijeti što nam je u biti i cilj, a to je razvoj poljoprivrede na području Virovitičko-podravske županije, proizvodnja dohodovnijih kultura nego što su se proizvodile do sada, što bi u konačnici dovelo do boljih prinosa, a samim tim i većih prihoda poljoprivrednicima. – istaknuo je župan Igor Andrović.

Saborski zastupnik Josip Đakić izrazio je želju za navodnjavanjem na što više poljoprivrednih površina u Virovitičko-podravskoj županiji:

Znamo da navodnjavanje garantira količinu prinosa i kvalitetu proizvoda, ali isto tako stvara i mogućnost za što više zaposlenih djelatnika u izradi sistema za navodnjavanje, te zaposlenih ljudi na poslovima poljoprivrede. Glavni cilj nam je da budemo uspješna i respektabilna županija za opstanak i napredak, a držim da je uspješna poljoprivreda jedno od glavnih polazišta za to – zaključio je Josip Đakić.

(www.icv.hr, bs)

[g-gallery gid=”467869″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content