PROJEKT “SLAVONIJA, BARANJA I SRIJEM” Županija prijavila Halu Viroexpa, Siranu, Dvorac u Cabuni, Kuću čaja te Jezero u Orahovici

Za „Projekt Slavonija, Baranja i Srijem“ Virovitičko-podravska županije je prijavila pet projekata, halu Viroexpa, siranu, dvorac u Cabuni, kuću čaja i projekt jezera u Orahovici. Radi se o razvojnim projektima iz sfere gospodarstva, poljoprivrede, turizma.

– Slavonske županije prijavile su svoje projekte koji imaju građevinsku dozvolu, a Virovitičko-podravska je prijavila: Halu Viroexpa, Siranu u Virovitici, Dvorac u Cabuni, Kuću čaja i ljekovitog bilja u Špišić Bukovici i projekt Jezero u Orahovici, a o svemu tome bit će govora na sjednici savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem krajem srpnja. To je pet projekata koji imaju građevinske dozvole, čija je ukupna vrijednost oko 150 milijuna kuna. Ako svi ti projekti prođu, oni će značiti novu dodanu vrijednost na našem području, uz otvaranje novih radnih mjesta. Hala Viroexpa će biti multifunkcionalna, sirana će puno značiti za naše mljekare, dok će, recimo, Jezero u Orahovici dobiti nove sadržaje, bungalove, sobe, nove kapacitete, a samo taj projekt je procijenjen na 52 milijuna kuna – podcrtao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović na sjednici Županijske skupštine VPŽ. (www.vpz.hr, Fotografija: Kristijan Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content