RADOVI U PUNOM JEKU Pogledajte kako napreduje asfaltiranje ceste prema Jankovcu

U travnju ove godine, potpredsjednik Vlade RH, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, označio je početak radova na rekonstrukciji ceste od Slatinskog Drenovca prema Jankovcu te granici Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije. Obišli smo radove koji traju na toj dionici i gdje bageri kopaju, kamioni voze i doveze materijal, a radnici neumorno rade u „hladovini šuma Papuka“. U budućnosti će to biti asfaltirana prometnica koja će zasigurno puno značiti za dodatnu popularizaciju odredišta u Parku prirode Papuk, među kojima Jankovac ima dominantnu ulogu. Vrijednost radova rekonstrukcije dionice ceste od Slatinskog Drenovca preko Jankovca do granice Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije iznosi 19.312.466,25 kuna.

IMG 7005

Duljina ceste koja će se asfaltirati je 9,1 kilometar. Prvo će se obavljati radovi na odvodnji, uređenju mostova, a na kraju će slijediti asfaltiranje same dionice. Postojeća širina makadamskog kolnika iznosit će četiri metra, a ona će nakon rekonstrukcije biti 5 metara od Slatinskog Drenovca do Jankovca, te 4,5 metara od Jankovca do granice Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije.
Park prirode Papuk kao prijavitelj projekta u partnerstvu sa Županijskom upravom za ceste Virovitičko-podravske županije. To je do sada najveći projektni prijedlog odobren u ovom dijelu Hrvatske. Studiju izvodljivosti i prijavnu dokumentaciju izradila je VIDRA agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije… Izvođači radova su zajednica ponuditelja Osijek Koteks i Gravia Osijek. (www.vpz.hr, foto: K. Toplak)

[g-gallery gid=”469396″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content