RUMUNJ UKRAO 1.750 LITARA GORIVA IZ KAMIONA Suradnjom krim i temeljne policije uhvaćen na graničnom prijelazu Donji Miholjac

Početkom srpnja Virovitičanin je policiji prijavio kako mu je iz kamiona nestalo oko 500 litara goriva. Spremajući se za put vlasnik kamiona je dan prije napunio rezervoar, a ujutro nakon nekoliko prijeđenih kilometara kamion mu je ostao bez goriva i stao na cesti. Službenici Policijske postaje Virovitica u suradnji s Policijskom postajom Orahovica saznali su kako je iste noći ukradena jednaka količina goriva i iz kamiona u Čačincima.

Istraga je pokazala kako kradljivac pretače gorivo iz vozila u vozilo te da je riječ o velikom kamionu koji može primiti veću količinu goriva. Uz pomoć nadzornih kamera utvrdili su izgled kamiona, kao i da je počinitelj vjerojatno strani državljanin. Upravo su te informacije, koje su proslijedili po policijskim postajama diljem županije, pomogle u pronalasku kradljivca.

IMG 20180730 103251 Medium

Kamion koji odgovara opisu zapazili su Zdravko Opat, vođa ophodnje PP Orahovica i policijski službenik Mario Duspara tijekom kontrole prometa u noćnoj smjeni s 21. na 22. srpnja u Čačincima.
– Prilikom kontrole prometa primijetili smo takvo vozilo koje je prošlo u smjeru Slatine, zaustavili ga, identificirali vozača i fotografirali vozilo te proslijedili na daljnju obradu kako bi se utvrdilo je li ta osoba počinitelj krađe – rekao nam je Mario Duspara.

Nakon kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako je zaustavljeni vozač rumunjske nacionalnosti počinitelj krađe te je zaustavljen na graničnom prijelazu Donji Miholjac u noći 26. srpnja. – Počinitelj je kroz Hrvatsku putovao u Italiju pa smo ga na povratku uspjeli zaustaviti na graničnom prijelazu. U kamionu je pronađena posebna pumpa uz pomoć koje je krao gorivo te je priveden – rekao je Tomislav Herceg, detektiv za obradu kriminaliteta PP Virovitica dodajući kako su naknadno otkrili kako je Rumunj u Našicama otuđio još 750 litara goriva. (www.icv.hr, ml)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content