SUVREMEN I ZDRAV ŽIVOT BRANITELJA Ministarstvo hrvatskih branitelja odobrilo projekt UDVDR-u Orahovica

Udruzi hrvatskih branitelja dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Orahovica odobren je projekt Ministarstva hrvatskih branitelja pod nazivom “Suvremen i zdrav život branitelja”
-Projekt se temelji na poticanju i promicanju sporta, kulture i istine o Domovinskome ratu na našem području osobito kod djece i mladeži. Organiziran je s ciljem odavanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima i cilju da s ne zaboravi Domovinski rat. Braniteljima s područja grada Orahovice i Općina Čačinci, Zdenci i Crnac u sklopu projekta bit će, i već su organizirane, razne sportske aktivnosti, kulturne radionice, izleti i slično – rekao je predsjednik udruge Miroslav Tot, dodajući kako Udruga kroz kontinuirani rad želi postići unapređenje socijalne infrastrukture za starije i nemoćne osobe i kroz poticanje jedinica lokalne samouprave i drugih subjekata pokušava pružiti mogućnost starijim osobama da se, sukladno svojim fizičkim mogućnostima, uključuju u društveni život kroz sportsku rekreaciju, vježbanje i plivanje.

Partneri u projektu su Općina Čačinci i Udruga umirovljenika općine Čačinci.
-Dodatna edukacija učenika o Domovinskome ratu na mjestima gdje su se odvijale važni ratni događaji na našem području je iznimno korisna. Moramo upotpuniti njihovo znanje o hrvatskoj povijesti, a naročito onoj koja se odvijala prije samo 26 godina, kako bi znali gdje su sve ratovali branitelji, njihovi roditelji, rodbina i rođaci. Organizacija i provedba ovog projekta u istinu je važan korak u očuvanju spomena na sve poginule branitelje i sve žrtve agresorske vojske te općenito u cilju očuvanja digniteta Domovinskog rata na našem području – zaključio je Tot. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content