U Orahovici odigran 9. Memorijalni nogometni turnir ”Ljubomir Kalem – Ljubo”

Nogometni klub ”Papuk” Orahovica i ove je godine organizirao tradicionalni, 9. Memorijalni nogometni turnir u čast svog preminulog sportskog direktora i dugogodišnjeg djelatnika Ljubomira Kalema koji se velik dio svog života posvetio nogometu, a svim igračima i članovima kluba bio primjer kako se pošteno, predano i marljivo odnosi prema nogometu i sportu.

Na turniru je sudjelovalo četiri momčadi, FEŠK Feričanci, Jedinstvo iz Donjeg Miholjca, trećeligaš Slavonija Požega te domaćin Papuk. Prvog dana turnira odigrane su polufinalne utakmice. Prvi su na travu izašli FEŠK i Jedinstvo, a bila je to utakmica u kojoj su Feričančani potpuno dominirali i na kraju zasluženo slavili s 4:1.

3007memorijalorahovica 3 Custom

U drugoj utakmici odigran je zanimljiv meč između Slavonije i Papuka koju je renomirani požeški trećeligaš na kraju dobio minimalnom razlikom, završilo je 2:1.

Drugi dan započeo je utakmicom za treće mjesto u kojem su se ogledali Papuk i Jedinstvo. Orahovački četvrtotoligaš furiozno je krenuo i poveo s 2:0 golovima Vukovića i Rukavine, a do odmora je smanjio Pfeifer. U drugom dijelu po sparnom vremenu, bolje su se snašli domaćini i utakmicu riješili nakon solo akcije Vukovića koji biva srušen u kaznenom prostoru te sam sigurno realizira udarac s 11 metara.

3007memorijalorahovica 2 Custom

Veliko finale odigrano je s puno opreza s obje strane. FEŠK i Požega više su gledali kako ne primiti, nego kako dati gol. Bilo je tu nekoliko lijepih prigoda no, mreže su mirovale do samog kraja. Pobjednika su tako odlučili jedanaesterci u kojima su mirniji bili Požežani, a pogodak za pobjedu postigao je iskusni kapetan Mario Majstorović:

3007memorijalorahovica 4 Custom

-Hvala organizatoru na pozivu i presretni smo što smo pobjednici ovog Memorijala koji se igra za uspomenu, kako su nam rekli domaćini, velikog sportskog radnika i čovjeka i time nam je čast pobjede još veća. Nadam se da se vidimo i iduće godine. – rekao je nakon pobjede Majstorović.

Nagrade najboljima uručio je sin pokojnog Ljubomira, Saša Kalem:

-Hvala svim sudionicima koji su došli igrati ovaj turnir za mog oca i hvala mom klubu Papuku što je i ove godine uspješno organizirao turnir. Čestitam pobjednicima, a zahvaljujem se i publici koja je došla podržati turnir te nogometaše sudionike. – zaključio je Kalem.

FINALE:

NK SLAVONIJA – NK FEŠK 0:0 (p 4:3)

ORAHOVICA, stadion Papuka
Gledatelja: 150

Suci: Mario Nađ (Donja Pištana), Mario Szebenji i Saša Ličinić (oba Orahovica)

Strijelci – jedanaesterci: 1:0 Smojvir D. 1:1 Vulić, 2:1 Karačić, 3:1 Božić, 3:3 Kljajić, 3:3 Škiljić M., 4:3 Majstorović

NK SLAVONIJA – Rezo, Nikolaš, Smojvir D., Zapalac, Majstorović, Karačić, Gurdon, Grbavac, Soldo, Peharda, Pandžić, još su igrali: Bojić, Romić, Jakobek, Piščević, Božić, Smojvir I., Smojvir A., Trener: Milan Tomljenović

NK FEŠK – Knežević, Bilić, Podboj, Kapraljević, Kljajić, Šundalić D., Škiljić M., Marić, Benković, Amdžić, Mimić. Još su igrali: Stjepanović, Škiljić I., Mitrović, Špoljarić, Vulić, Čiš, Šundalić M., Trener: Stjepan Kapraljević

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content