U ORAHOVICI ODRŽAN ZAVRŠNI ISPIT TEČAJA ZA VATROGASCE: 18 novih dočasnika i jedan dočasnik prve klase

Vatrogasna zajednica Virovitičko-podravske županije u Orahovici je organizirala vatrogasne tečajeve za vatrogasne dočasnike i dočasnike prve klase, za članove Vatrogasnih zajednica Orahovica i Crnac te DVD-a Čačinci. Nakon odrađenog teorijskog i praktičnog obučavanja, proteklog vikenda sudionici su pristupili završnom ispitu:

-Nakon završnog ispita, 18 ih je položilo za dočasnike i jedan za dočasnika prve klase. Ovim putem moram upozoriti sve one koji se prijavljuju na vatrogasna osposobljavanja, da to odrade pošteno i korektno, da budu dio svakog predavanja i vježbe i tada će zasigurno lakše i položiti završni ispit, ali prije svega steći će veće i bolje znanje te vještine prilikom vatrogasnih intervencija i same osposobljenosti za iste i sve ono što se oko njih događa. – rekao je zapovjednik VZ VPŽ Stjepan Venus.

Od svih vatrogasaca koji su pristupili ispitu, jedina žena bila je i najuspješnija, Suzana Grgurić iz Orahovice je ispit za vatrogasnog dočasnika položila sa stopostotnim učinkom, odnosno 22 od isto toliko mogućih bodova. Venus je dodao kako je županijska Zajednica ove godine organizirala nekoliko ovakvih i sličnih osposobljavanja diljem Županije:

2307vatrogasci 1 Custom

-U ovoj godini smo već imali osposobljavanja za vatrogasce i vatrogasce prve klase te dočasnike i dočasnike prve klase za područje općina Gradina, Suhopolje, Lukač i Špišić Bukovica, a odradili smo i niz usavršavanja za vatrogasce s područja županije kao što su osposobljavanja za rad na vodi, za veziste, tehničke intervencije, bolničara, a odrađeno je i nekoliko velikih i najveća vatrogasna vježba Javorica u sklopu 25 godina Vatrogasne županije VPŽ. – kaže Venus te naglašava kako broj vatrogasca na području županije ipak raste:

-Moram reći da sam zadovoljan s brojem vatrogasaca na području naše županije, ali isto tako moram reći kako nikako nismo zadovoljni s opremom kojom raspolažemo. Teško nam je, nabavljamo koliko možemo, trudimo se svim silama i evo svakog dana su nam vatrogasne postrojbe sve opremljenije i zadovoljavaju zakonske uvjete kako za nadzor tako prije svega za izlazak na intervencije. – zaključio je Venus.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content