ZBOGOM RUPAMA NA CESTI I NESIGURNOM PUTU KUĆI Traju radovi na rekonstrukciji ceste u Ulici Sv. Križa u Milanovcu

U Ulici Sv. Križa u Milanovcu, od Ulice Zbora narodne Garde do 2. odvojka Ulice Sv. Križa, intenzivno se odvijaju radovi na rekonstrukciji ceste, a na dionici od raskrižja s Ulicom Sjevernjak do 2. odvojka Ulice Sv. Križa trenutačno se izgrađuje sustav za odvodnju oborinskih voda i kanalizacijske mreže. Naime, početkom godine Gradu Virovitici za rekonstrukciju ove ceste iz Programa ruralnog razvoja RH dodijeljena je potpora u iznosu 7,5 milijuna kuna, dok je cjelokupna investicija s ostalim radovima procijenjena na iznos od oko 10 milijuna kuna.

cip milanovac1 1 1

– Ova ulica zaista se nalazila u jako lošem stanju. Za jačih kiša, zbog slijevanja oborinskih voda, jako teško se moglo njome prometovati. Uz sve one koji žive u ovoj ulici, zbog radova su sretni i mnogobrojni vinogradari, koji cestom prolaze do svojih vinograda, a koji se nalaze na obroncima iznad naselja – kazao nam je Mario Lukačević, predsjednik Vijeća mjesnog odbora Milanovac.

cip milanovac1 2

Zbog radova, koje tvrtka Hidroving d.o.o. izvodi na izgradnji sustava odvodnje oborinskih voda i kanalizacijske mreže, svakim radnim danom promet je zatvoren od 7.30 do 16.30 sati. Za to vrijeme, promet se preusmjerava na ostale ceste.

– Nova oborinska kanalizacija prikupit će oborinske vode sa cijelog brdskog sliva te će se priključiti na postojeći sabirni kolektor. Ujedno, na predmetnom području izvodi se i nova sanitarna kanalizacija, a na koju će se korisnici moći priključiti nakon završetka radova – kazao nam je Zvonko Šantić, direktor tvrtke Hidroving, koji u ime ugovornog partnera, virovitičkog Virkoma, izvodi navedene radove.

cip milanovac1 12

STIŽE NOGOSTUP I NOVA RASVJETA
Kako je istaknuo virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, ovo je jedan od značajnijih projekata za prigradsko naselje Milanovac.
-Nakon završetka radova koji su u tijeku, tvrtka Ceste d.d. Bjelovar će u sklopu projekta uz asfaltiranje ceste izgraditi kolnik, pješačke i biciklističke staze, a realizacijom projekta znatno će se utjecati na povećanje sigurnosti u prometu – istaknuo je gradonačelnik Ivica Kirin.

cip milanovac1 16

Zadovoljstvo zbog ovog dugo očekivanog projekta izrazila je i ravnateljica Razvojne agencije VTA Tihana Harmund, koja se zahvalila djelatnicima Agencije na trudu. Važno je napomenuti da će kroz projekt uz rješavanje problema odvodnje brdskih voda, izgradnju kanalizacije, asfaltiranje prometnice, kolnika i pješačkih staza, žitelji ove ulice dobiti i novu uličnu rasvjetu. (www.icv.hr, zc)

cip milanovac1 8

cip milanovac1 11

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content