Župan Igor Andrović uručio ključeve pet novih sanitetskih vozila za potrebe Zavoda za hitnu medicinu virovitičko-podravske županije

Na prigodnoj svečanosti, kod prostora saniteta Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije u Virovitici, župan Igor Andrović je ravnateljici Zavoda za javno zdravstvo Lahorki Weiss predao ključeve 5 novih sanitetskih vozila. Virovitičko-podravska županija izdvojila je oko milijun i 600 tisuća za pet specijaliziranih vozila za sanitetski prijevoz, a krajem srpnja Zavod će zahvaljujući Virovitičko-podravskoj županiji dobiti još dva medicinska vozila za potrebe izvanbolničke hitne medicinske službe, ukupne vrijednosti 752.500 kn.

MG 2648Zahvalu Virovitičko-podravskoj županiji tom prigodom uputila je ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije Lahorka Weiss koja je istakla važnost novih vozila, s obzirom na to da su postojeća vozila u njihovom voznom parku prilično stara, a kilometraža koju trebaju prijeći svaki dan prilično velika:

Obnavljanje vozila i opreme od iznimne je važnosti kako za obavljanje našeg posla, tako i za bolju zdravstvenu pomoć našim pacijentima. Osim toga povećava se sigurnost prijevoza i brzina stizanja na odredište, što često nekom može spasiti život – zaključila je ravnateljica Zavoda Lahorka Weiss.

MG 2624Virovitičko-podravska županije i dalje će ulagati sredstva u zdravstvo, spomenuo je tom prigodom župan Igor Andrović:

Imamo velika ulaganja u našu Opću bolnicu, kako za opremu, tako i za izgradnju nove zgrade bolnice, a imali smo ulaganja i u ambulante, odnosno primarnu zdravstvenu zaštitu. Osim toga krećemo u projektiranje nove zgrade za Zavoda za hitnu medicinu i očekujemo da ćemo tako objediniti sanitet, upravu i dojavni centar što će u mnogome olakšati, ali i poboljšati posao djelatnika Zavoda – zaključio je župan Igor Andrović.

MG 2580Na ovoj svečanosti nazočio je i dožupan Darko Žužak, županijska pročelnica Melita Sirovica, predsjednica Upravnog vijeća Zavoda za hitnu medicinu VPŽ Zorica Hegedušić, ravnatelj Opće bolnice Virovitica Dinko Blažević i drugi. (www.icv.hr, bs, foto: Matija R.)

[g-gallery gid=”468380″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content