Županijski prvaci u oranju su Hrvoje Matijaško i Darko Matić iz Čađavice

Hrvoje Matijaško trostruki županijski prvak u oranju plugovima premetnjacima i Darko Matić dvostruki viceprvak u oranju plugovima ravnjacima (obojica iz Čađavice) pobjednici su 14. županijskog natjecanja u oranju koje se 14. srpnja održalo na parceli između Rušana i Detkovca u Općini Gradina. Na ovom natjecanju koje je vodio djelatnik Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe VPŽ Ivan Ključec i koje se u Gradini održalo po drugi put, sudjelovalo je 15 ekipa, 6 u kategoriji plugova premetnjaka i 9 u kategoriji plugova ravnjaka.

Uz organizatore, orače i posjetitelje na otvaranju ovog prvenstva nazočio je i saborski zastupnik Josip Đakić, župan Igor Andrović koji je i otvorio natjecanje, zamjenik župana Marijo Klement, te načelnici općina Gradina, Suhopolje i Sopje, Marko Ajček, Siniša Horvat i Berislav Androš.

Nakon uspješno održanog natjecanja po lijepom vremenu i na dobro pripremljenoj parceli, državni tajnik u Ministarstvu za poljoprivredu Tugomir Majdak, ravnatelj Hrvatske poljoprivredno-šumarske-savjetodavne službe RH Zdravko Tušek, njegov zamjenik i trener državne oračke reprezentacije Siniša Hrgović, te predsjednik Županijske udruge orača Željko Žibreg, uručili su nagrade natjecateljima, a osim pobjednika, najveći pljesak dobili su najmlađi orač Ivan Mikić iz Predrijeva koji će u studenom ove godine napuniti 15 godina i najstariji orač i stalni sudionik natjecanja, Mirko Rudec (69) iz Virovitice.

Državno natjecanje u oranju, na kojem će sudjelovati pobjednici Hrvoje Matijaško i Darko Matić, održati će se 23. i 24. kolovoza ove godine u Osijeku, a trostruki prvak Hrvoje Matijaško rekao nam je da je očekivao pobjedu na ovom natjecanju.

– Orači su pokazali dobro znanje, ali mislim da sam bio potpuno spreman da obranim naslov trostrukog prvaka. Na državnom natjecanju će biti druga priča, jaka konkurencija dobrih orača, no dat ću sve od sebe da budem u društvu najboljih – rekao je Hrvoje Matijaško.
Darko Matić dvostruki je vice prvak, a ovo mu je prva pobjeda na Županijskim natjecanjima.
– Nisam bio sto posto siguran, ali nadao sam se pobjedi. Dva puta sam bio drugi, a ovo je “treća sreća”. Morat ću se ozbiljno pripremati za državno natjecanje, puno više nego sam se pripremao za ovo županijsko, ali nadam se dobrom uspjehu – rekao nam je Darko Matić.

Organizatori natjecanja bili su Udruga orača Virovitičko-podravske županije i Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba, a pokrovitelji Virovitičko-podravska županija i Općina Gradina. (www.icv.hr, bs)

[g-gallery gid=”468517″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content