11. otvoreno prvenstvo Slatine u kuhanju čobanca u nedjelju, 2. rujna

U sklopu projekta ”Aktivniji, zdraviji i osnaženi hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji”, te povodom obilježavanja Dana grada Slatine, Udruga HVIDR-a Slatina tradicionalno organizira 11. otvoreno prvenstvo Slatine u kuhanju slavonskog čobanca, koje će se održati u nedjelju, 2. rujna, u Parku 136. slatinske brigade.

Okupljanje natjecatelja predviđeno je za 8.30 sati, a završetak natjecanja i ocjena čobanca od strane stručnog žirija predviđeni su za 12.30 sati, nakon čega slijedi proglašenje pobjednika, te zajednički ručak natjecatelja, gostiju i građana.

Prijave za natjecanje vrše se do 31. kolovoza, a zaprimaju se svakodnevno u uredu Udruge HVIDR-a Slatina, Trg sv. Josipa 10, od 8.00 do 12.00 sati, kao i na broj telefona 033/551-295 ili na mail [email protected].

– Organizacijom ove manifestacije želimo obogatiti društveni život našeg grada, promovirati njegove ljepote i prezentirati tradicionalnu slavonsku kuhinju, od koje je na daleko poznati slavonski čobanac sastavni dio. Naravno, uz sve to želimo se i dobro zabaviti – riječi su predsjednika Udruge HVIDR-a Slatina i predsjednika Odbora za hrvatske branitelja grada Slatine, Ilije Nikolića.

Hvidra plakat Custom

Propozicije natjecanja:
– Svaka natjecateljska ekipa može imati 2 člana
– Organizatori natjecateljima osiguravaju: 1kg luka i 1l mineralne vode
– Natjecatelji su obavezni ponijeti kotlić, kulinarski pribor, te ostale potrebne namirnice i začine
– Stručni žiri čine 3 člana, a elementi koji se ocjenjuju su: okus, izgled, saft i ukupni dojam
– Najuspješnijim natjecateljima osigurana su prigodna priznanja

(www.icv.hr, adf)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content