2. ŽNL: Gradina izgubila u Podgorju, golijade u Milanovcu i Borovi

Proteklog vikenda počelo je natjecanje u drugim županijskim nogometnim ligama. Već u prvom kolu napadači su bili izuzetno efikasni. Ako se po jutru dan poznaje očekuje nas izuzetno zanimljivo prvenstvo.

Dinamo iz Kapele Dvora ovu sezonu kao domaćin igra na stadionu Školski vrt u Gornjem Bazju. U prvom kolu Kapelčani su igrali sa susjedima iz Turanovca. Domaći trener Slavko Deak nije mogao računati na prva dva vratara, te se oslonio na trećeg Melisa Glumpaka. Gosti koriste jednu pogrešku domaće obrane i vode 0:1 zgoditkom Valentina Taušana. Vrlo brzo Dinamo je poravnao rezultat efektnim zgoditkom Saše Ivanešića. Nizale su se brojne prilike domaće momčadi, ali do odmora Dinamovci nisu uspjeli materijalizirati svoju nadmoć. Navijači su strahovali da će to gostujuća momčad kazniti. To se ipak nije dogodilo. U drugom dijelu najbolji strijelac Dinama Mateo Draganić i neumorna radilica na sredini terena Mirko Iličić svojim golovima donose pobjedu Dinamu rezultatom 3:1.

[g-gallery gid=”476097″]

U Milanovcu je gostovao prvi favorit lige, Omladinac iz Korije. Domaći Sokoli su poveli 2:0 atraktivnim zgodicima Pere Dorića i Mihaela Bistrovića. Renato Giba i Tomislav Škvarić uspijevaju poravnati rezultat. Dvije minute prije odmora pravom bombom Mihael Lanšćak ponovno dovodi domaću momčad u prednost 3:2. U nastavku utakmice gostujući trener Robert Fučkar u igru uvodi svog najboljeg igrača Vedrana Grubića koji s tri svoja zgoditka u trinaest minuta igre donosi preokret i osigurava gostujuću pobjedu. Antonio Štefanec svojim zgoditkom u 85. minuti samo je podebljao gostujuću prednost. Zanimljivo je da su oba trenera, nezadovoljni njihovom dotadašnjom igrom, zamijenila svoje vratare. Domaći Mirko Premrl je to učinio već nakon sedamnaest minuta igre, a gostujući je to napravio na početku drugog dijela utakmice.

[g-gallery gid=”476089″]

-Tek u drugom dijelu sam ubacio u igru dio standardnih prvotimaca, koji nisu zaliječili ozljede. Oni su nam donijeli prevagu i tri boda – na kraju je bio zadovoljan Robert Fučkar, trener Omladinca iz Korije.

Na nogometnom igralištu u Podgorju skupio se velik broj gledatelja. Domaća momčad ugostila je Gradinu, povratnika u drugu županijsku ligu. Na klupi Podgorja trener Zoran Antunović imao je odličan debi, sjajno je posložio momčad i upisao 3 boda na otvaranju sezone. Napeto prvo poluvrijeme završilo je rezultatom 1:1. Obje ekipe imale su nekoliko odličnih prilika za pogodak u nastavku, ali postignut je samo jedan zgoditak, u režiji domaćeg napadača Matea Jurkovića pa je tako konačan rezultat bio 2:1.

20180826 191523 Custom

Visoku pobjedu upisala je i Drava iz Terezinog Polja. Na gostovanju u Bukovici, protiv domaće Bilogore postigli su čak pet zgoditaka. Strijelci za Dravu bili su: Ivan Mareković 2, Luka Paulović i Alen Berda dok je pogodak u vlastitu mrežu nesretno pospremio obrambeni igrač Bilogore Anto Vidović.

Pobjednik nedavno odigranog Memorijalnog turnira u Turnašici, Mladost iz Vukosavljevice također je upisala visoku pobjedu na otvaranju sezone i potvrdila svoju kvalitetu. Na gostovanju u Grabrovnici pobijedili su domaću Croatiu 0:4.

U skupini Istok dvije pobjede domaćih momčadi u borbi za vrh tablice. Borova je „pregazila“ Munju iz velikog Rastovca s 10:0. Crnac je na svom travnjaku pobijedio Ćeralije 3:1.

Rezultati:

Capture Custom 5
znsvpz.hr

Skupina Zapad: Napredak Rušani – Sveti Đurađ 1:11, Sokol Milanovac – Omladinac Korija 3:6, Croatia Grabrovnica – Mladost Vukosavljevica 0:4 , Podgorje – Gradina 2:1, Bilogora 1947. Špišić Bukovica – Drava Terezino Polje 1:5 i Dinamo Kapela Dvor – Turanovac 3:1.

Capture1 Custom

Skupina Istok: Mladost Miljevci – Kozice, 5:0 DOŠK Dolci – Zrinski Nova Bukovica 3:3, Standard Nova Šarovka – Tehničar Cabuna 1:1, Crnac – Ćeralije 3:1 i Borova – Munja Veliki Rastovac 10:0, dok je Mladost iz Bakića bila slobodna.

U drugom kolu igraju: skupina Zapad: Napredak Rušani – Sokol Milanovac, Omladinac Korija – Dinamo Kapela Dvor, Sveti Đurađ – Gradina, Drava Terezino Polje – Podgorje, Mladost Vukosavljevica – Bilogora 1947. Špišić Bukovica i Turanovac – Croatia Grabrovnica.

Skupina Istok: Mladost Bakić – Borova, Tehničar Cabuna – Crnac, Zrinski Nova Bukovica – Standard Nova Šarovka, Kozice – DOŠK Dolci i Munja Veliki Rastovac – Mladost Miljevci, dok su Ćeralije slobodne.

(www.icv.hr, mš, ts, foto: M. Šolc i T. Szabo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content