20-godišnjak u zavoju sletio s ceste, teško ozlijeđeni suvozač dan ranije uhvaćen pijan za volanom

Unatoč rubrikama crne kronike, upozorenjima i tragedijama koje se događaju na našim prometnicama, vozači i dalje nesavjesno sjedaju za volan. Tako se danas u noći (srijeda) u 1:35 sati u Pitomači se dogodila prometna nesreća koju je prouzročio mladi vozač (20), a u kojoj je suvozač zadobio teške tjelesne ozlijede. Naime, kako izvještava PU virovitičko-podravska, vozač je uslijed neprilagođene brzine, pod utjecajem alkohola od 0,63 promila, dolaskom do zavoja u Dravskoj ulici izgubio nadzor nad vozilom, sletio u putni kanal, zatim udario u stablo i prevrnuo se na krov.

DSC0307 Medium

Suvozač u automobilu, također 20-godišnjak, zadobio je teške tjelesne ozlijede zbog kojih je zadržan u Općoj bolnici Virovitica na daljnjem liječenju. Nesreća je na vidjelo iznijela još jednu informaciju koja zabrinjava. Samo dan prije, vozač koji je stradao u automobilu i sam je vozio pijan. Policija ga je zatekla u 6:50 sati kako vozi automobil unatoč tome što još nema vozačku dozvolu. Uhitili su ga i proveo je dan u pritvoru, a samo nekoliko sati nakon izlaska stradao je u ovoj prometnoj nesreći vozeći se s prijateljem.

Neopreznost i nemar, posebice mladih vozača, u posljednje je vrijeme glavna tema crnih rubrika, a svi se pitaju što se još treba dogoditi da se nesavjesno ponašanje pretvori u odgovornost za drugoga. (www.icv.hr, ml)

DSC0314 Medium

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content