BLIC INTERVJU S VALENTINOM PINTARIĆEM Mladi napadač Pitomače prvi je strijelac pripremnog perioda

Valentino Pintarić mladi je napadač Nogometnog kluba Pitomača. Školu nogometa prošao je u Nogometnom klubu Virovitica a odlične nastupe Valentina u “narančastom” dresu prepoznao je Anton Pranjić, trener Pitomače koji je prošlu sezonu završio u vrhu prvenstvene ljestvice ali i osvojio Županijski nogometni kup. Valentino je u pripremnom periodu postigao najviše pogodaka i time najavio da će biti važna karika u redovima Pitomače i u novoj sezoni. Upravo tim povodom obavili smo s njim kratak intervju.

U Virovitičko-podravskoj županiji jedan si od najboljih napadača. Što te dovelo do tog statusa?

Potrebno je bilo veliko odricanje i puno treninga da bi ljudi prepoznali moje kvalitete što me na kraju, eto, dovelo do toga da igram za najbolji klub u našoj županiji.

IMG 4328 Custom

Prvi si strijelac Pitomače u pripremnom periodu. Koliko si golova zabio? Očekuješ li takvu formu i u prvenstvu?

Zabio sam sedam golova u pripremama, ali najbitnije je da se dobro pripremim za novu sezonu i bilo bi super kada bi golgetersku formu iz nekoliko pripremnih utakmica prenio u prvenstvo gdje nas čekaju ipak puno jače i ozbiljnije utakmice.

Da li si dosegnuo svoj igrački maksimum ili misliš da možeš još bolje?

Naravno da uvijek može bolje. U ekipi imamo nekoliko iskusnijih igrača koji zajedno s trenerom Antonom Pranjićem uče nas, mlađe igrače, kako biti još bolji.

IMG 4394 Custom

Koja ti je najdraža utakmica u karijeri, a koja otkad si u Pitomači?

Najviše mi je u sjećanju ostala utakmica protiv Istre u Hrvatskom nogometnom kupu, tada sam igrao za Nogometni klub Grabrovnicu. Naravno, bilo je i boljih mojih utakmica, ali kada igraš protiv prvoligaša to je poseban osjećaj. Najdraža utakmica otkad sam u Pitomači je bila finale Županijskog nogometnog kupa protiv Suhopolja koju smo u konačnici pobijedili i zasluženo došli do tog, za naš klub vrlo bitnog trofeja. To je veliki uspjeh za Pitomaču i cijelu našu ekipu.

Koji ti je najdraži svjetski nogometaš i zašto?

Ima više igrača koje volim gledati i čije nastupe ne propuštam, ali ako moram izdvojiti jednog to je definitivno Leo Messi, igrač Barcelone. Stvarno je najbolji i uživam gledajući s kakvom lakoćom igra.

Što očekuješ u nogometnoj budućnosti, kakve su tvoje ambicije?

Nikad ne znaš što budućnost nosi, ali nastojat ću što duže ostati u treningu i igrati najbolje što mogu.

DSC 7450 Custom

U subotu počinje prvenstvo u 4. ligi Bjelovar-Koprivnica-Virovitica. Koja su tvoja očekivanja za nadolazeće utakmice?

Očekujem da ćemo se boriti za vrh prvenstvene tablice i pokazati ljudima da igramo najbolji nogomet u županiji.

Sljedeći tjedan igrate i pretkolo Hrvatskog nogometnog kupa, ako prođete u daljnu fazu natjecanja velike su šanse da ćete izvući Dinamo, Hajduk, Rijeku…

Pretkolo je na rasporedu u srijedu, 29. kolovoza. Putujemo u Beletinec kod Bednje i nadamo se prolasku u šesnaestinu finala završnice kupa jer bi u tom slučaju igrali protiv nekog prvoligaša. Treneru, Upravi kluba i svim djelatnicima, a posebno nama igračima to bi bila velika nagrada za rad i trud tijekom prošle sezone i na kraju jedno lijepo iskustvo, utakmica za pamćenje.

(www.icv.hr, ts, foto: K. Toplak, M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content