Mještani Crkvara slave blagdan svog nebeskog zaštitnika, svetog Lovre

Mještani Crkvara i Stare Jošave, orahovačkih prigradskih naselja i ove godine svečano će obilježiti Dan svoga nebeskog zaštitnika, svetog Lovre.

Program će danas (petak) započeti u 18:00 sati svetom Misom koju će u crkvi sv. Lovre u Crkvarima služiti župnik Župe Duha Svetoga iz Feričanaca, vlč. Vicko Obradović, a na kojoj će pjevati župni zbor feričanačke župe. Potom će uslijediti zabavni, gastronomski i kulturno-umjetnički program u mjesnom domu u Crkvarima i ispred njega, koji za sve mještane i goste pripremaju KUD i Mjesni odbor Crkvari uz pokroviteljstvo Grada Orahovice:

-Zanimljiv program činit će od 19:30 sati nadmetanje u povlačenju konopa između domaće ekipe i ekipe iz Lacića koji su sudionici državnog natjecanja u toj staroj disciplini, potom je priređen kulturno-umjetnički program u kojem će, uz domaće Kulturno-umjetničko društvo Crkvari, sudjelovati i gostujući KUD-ovi iz Čačinaca i Donje Motičine te muška pjevačka skupina iz Velimirovca. I ove godine, četvrtu godinu zaredom, program obilježavanja Dana MO Crkvari, upotpunit će manifestacija “Stara jela za novo doba” u sklopu koje će nazočnima biti ponuđena stara jela ovoga kraja, s posebnim naglaskom na jela iz kotlića, a sva jela za sve nazočne su besplatna. Program obilježavanja završit će uz glazbu, zabavu i druženje te nastupom TS Čokanj – kaže Stanko Jović iz KUD-a Crkvari.

(www.icv.hr, vg, foto: arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content