DANI OPĆINE U Suhopolju održana 11. smotra folklora „Golubica bijela“

Već tradicionalno povodom višednevne proslave blagdana Velike Gospe i Dana općine Suhopolje, Kulturno – umjetnička udruga “Suhopolje” organizira međunarodnu smotru folklora “Golubica bijela”, koju je u nazočnosti načelnika općine Siniše Horvata službeno otvorio Virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

I ovogodišnja, 11. smotra, nakon okupljanja i mimohoda sudionika do Župne crkve sv. Terezije Avilske, gdje su dobili Božji blagoslov, održana je na pozornici kod Restorana “Park”, a privukla je pozornost mnogobrojnih žitelja Suhopolja i njihovih gostiju.

Cilj održavanja manifestacije je prezentiranje narodne nošnje, običaja, gastronomskih proizvoda našeg kraja, degustacije vina te ostalog umjetničkog stvaralaštva, a smotrom se nastoji ostvariti i interkulturalna suradnja s KUD-ovima s područja Hrvatske, kao i iz susjednih zemalja.

Svim sudionicima smotre uručene su zahvalnice i prigodni pokloni, a posebnu zahvalnicu i poklon dobili su Marija Smolčić i Tomislav Lukačević za svoj nesebičan doprinos i volonterstvo u ukrašavanju i osmišljavanju kreativnih ideja za Dane općine Suhopolje. Nakon smotre sve sudionike i goste zabavljali su Suhopoljski tamburaši. (www.icv.hr, mh)

[g-gallery gid=”473191″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content