DOBITNICI JAVNIH PRIZNANJA: Tomislav Tolušić – Ova nagrada je kredit za sve ono što ćemo još napraviti u budućnosti

Gradsko vijeće Grada Virovitice dodijelilo je danas (petak) na svečanoj sjednici javna priznanja institucijama, pojedincima, klubovima i društvima koja su svojim trudom, znanjem i radom zadužila Viroviticu.

Zlatnu plaketu, Grb Grada Virovitice za životno djelo, dodijelilo je posthumno legendarnom virovitičkom rukometnom treneru Vilimu Tičiću, za pokretanje rukometa i iznimne rezultate u povijesti sporta u Virovitici. Plaketu je preuzeo njegov sin Josip Tičić. Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić dobitnik je Zlatne plakete za doprinos u razvoju gospodarstva, znanosti, obrazovanja i kulture na području grada Virovitice. Gerti Winkels, zamjenica gradonačelnika prijateljskog grada Traunreuta,  dobitnica je Zlatne plakete za humanitarni rad.

Zahvalnice Grada Virovitice dobili su doktorica Edita Smiljanić, za razvoj zdravstvene zaštite djece, prof. Josip Strmečki, za izniman doprinos u odgoju i obrazovanju,  prof. Zlatko Tot, za izuzetne rezultate u sportu, Dragutin Celić, za očuvanje mikeške tradicije i kulture,
vlč. Josip Homjak, za doprinos na obnovi vjerskih objekata u župi bl. Alojzija Stepinca u Milanovcu,  Damir Košić, za 100 puta dobrovoljnog darovanu krv, Nogometni klub Virovitica, za 110 godina rada i razvoj športa, Nogometni klub Sokol Milanovac, za 40 godina rada i promociju športa, Kulturno umjetničko društvo Virovitica, za 30 godina rada i očuvanje tradicije i kulture te Plivački klub Virovitica, za 20 godina rada i promociju plivačkog sporta.

MG 0628Javna priznanja podijelili su im predsjednica Gradskog vijeća Lahorka Weiss i gradonačelnik Ivica Kirin. U ime nagrađenih gradu Virovitici i svim građanima zahvalio je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

-Hvala svima koji su nas prepoznali i kandidirali za ovu nagradu. A smatram da ona nije zasluga za prošlost, nego kredit za sve ono što ćemo za svoj grad, sredinu i društvo još napraviti u budućnosti – poručio je T. Tolušić.

(www.icv.hr, mlo, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”474906″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content