Energetska obnova OŠ Voćin: Potpisan ugovor vrijedan 4,3 milijuna kuna

Uz nazočnost virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, načelnika Općine Voćin Predraga Filića, kao i pročelnice Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu sport i tehničku kulturu VPŽ Vesne Šerepac, Ines Gužvić, ravnateljica OŠ Voćin i direktorica tvrtke Promet građenje iz Požege, potpisan je ugovor o energetskoj obnovi zgrade Osnovne škole Voćin u vrijednosti od 4.324.729 kuna. Istodobno je potpisan i ugovor o stručnom nadzoru s tvrtkom Arhis iz Slatine u vrijednosti od 64.000 kuna. Sredstva za navedenu energetsku obnovu izdvojit će: Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenje, Virovitičko-podravska županija i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

IMG 2115
Foto: K. Toplak, vpz.hr

– Kao i do sada, a tako će biti i nadalje, Virovitičko-podravska županija ulaže sredstva kako bi učenicima omogućila što bolje uvjete školovanja, a ovakvim projektima, sa sredstvima koja su se nekada koristila za grijanje, upotrijebit ćemo ih za još bolje uvjete obrazovanja za svu našu djecu ali i njihove učitelje ovdje u Voćinu, ali i u ostalim gradovima i općinama u našoj županiji – podcrtao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović, a pritom su se Županiji i županu na realizaciji ovog projekta zahvalili i načelnik Općine Voćin Predrag Filić, kao i ravnateljica Ines Gužvić.

– Ovo je još jedan u nizu projekata koji Virovitičko-podravska županija provodi u cilju podizanja standarda učenika i djelatnika škole ovdje u Voćinu i to je putokaz kako se brine i skrbi i o svojim učenicima, učiteljima, ali i žiteljima ovog područja – naglasio je načelnik Općine Voćin Predrag Filić, dok je ravnateljica Ines Gužvić dodala.

– Projektom energetske obnove OŠ Voćin predviđeno je 6 građevinskih, 1 elektrotehnička te 5 strojarskih mjera – podcrtala je ravnateljica OŠ Voćin Ines Gužvić.

IMG 2141
Foto: K. Toplak, vpz.hr

Građevinske mjere odnose se na toplinsku izolaciju vanjskih zidova, toplinsku izolaciju stropa iznad grijanog prostora, toplinsku izolaciju krova iznad grijanog prostora, toplinsku izolaciju poda prema negrijanom prostoru, toplinsku izolaciju ukopanih dijelova ovojnice te zamjenu vanjske stolarije. Elektrotehnička mjera obuhvaća rekonstrukciju elektroinstalacija s naglaskom na novu energetski učinkovitu rasvjetu. Strojarskim mjerama predviđa se rekonstrukcija sustava za grijanje; zamjena energenta – lož ulja s ukapljenim naftnim plinom, rekonstrukcija sustava ventilacije, ugradnja termostatskih ventila, rekonstrukcija instalacija za pripremu tople vode te ugradnja solarnih kolektora za pripremu tople vode. Projekt je napisala VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

LOgo 1 e1559645986407

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content