FOTO – DANI OPĆINE SUHOPOLJE Sve je spremno za 11. Međunarodnu smotru folklora“Golubica bijela”

U okviru obilježavanja Dana općine Suhopolje, blagdana Velike Gospe, na terasi restorana “Park” u subotu, 11. kolovoza s početkom u 19,30 sati u organizaciji Kulturno-umjetničke udruge „Suhopolje” održat će se 11. Međunarodna smotra folklora pod nazivom “Golubica bijela”.

Potaknuta željom za njegovanjem tradicije, običaja i kulturno – povijesne ostavštine, Kulturno-umjetnička Udruga „Suhopolje” nastoji s Međunarodnom smotrom folklora „Golubica bijela“, koja je tradicijski u sklopu dana Općine Suhopolje u trajanju od jedan dan, uveličati dan obilježavanja blagdana Velike Gospe.

Cilj manifestacije je prezentiranje narodne nošnje, običaja, gastronomskih proizvoda našeg kraja, degustacije vina te ostalog umjetničkog stvaralaštva. Smotrom se nastoji jedanaestu godinu za redom ostvariti interkulturalna suradnja s KUD-ovima iz Hrvatske, inozemnim društvima, primjerice iz Republike Mađarske, Bosne i Hercegovine, Poljske i Austrije.

Povodom održavanja smotre, Kulturno-umjetnička udruga “Suhopolje” i Turistička zajednica općine Suhopolje ukrasili su javnu površinu sa prigodnim ukrasima. Posebna zahvala ide Mariji Smolčić i Tomislavu Lukačeviću na originalnim idejama i realizaciji.

(www.icv.hr, zc, ml)

[g-gallery gid=”472379″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content