FOTO: Mjesni odbor ”Kralj Zvonimir” Slatina proslavio svoj dan

Dan Mjesnog odbora ”Kralj Zvonimir” Slatina jučer je po prvi puta obilježen, u organizaciji istoimenog Mjesnog odbora i u suradnji s Gradom Slatinom, nizom raznih događanja.

Predstavnici Mjesnog odbora ”Kralj Zvonimir” prisustvovali su odavanju počasti poginulim hrvatskim braniteljima polaganjem vijenaca i upaljenih lampiona kod Spomen obilježja poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade i kod Križa mučenika na slatinskom gradskom groblju u povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Istovremeno se na nogometnom igralištu u Ulici Andrije Hebranga odvijala akcija mjerenja šećera u krvi i tlaka. Početak i službeno otvaranje svih aktivnosti također se održalo na nogometnom igralištu u Ulici Andrije Hebranga intoniranjem hrvatske himne i odavanjem počasti poginulim u Domovinskom ratu minutom šutnje, te obraćanjem predsjednika MO ”Kralj Zvonimir” Damira Sabljaka i zamjenika slatinskog gradonačelnika Bojana Plantaka, da bi se potom pristupilo sportskim natjecanjima. Dok se na nogometnom igralištu u Lovačkoj ulici igrao nogometni turnir, ostale su se sportske aktivnosti, boćanje, šah, viseća kuglana i košarka održale na već spomenutom igralištu u Ulici Andrije Hebranga. U poslijepodnevnim satima, nakon završetka svih sportskih aktivnosti, proglašeni su najuspješniji pojedinci i ekipe, a svim natjecateljima uručene su zahvalnice za sudjelovanje, koje su uručili Damir Sabljak i Bojan Plantak. Nakon proglašenja, prisutnima se podijelio slavonski čobanac, a mogli su se osvježiti uz besplatno piće koje je osigurao organizator.

38424576 657032868029009 443417856772669440 n

Zabava se nastavila uz taktove Tamburaškog sastava ”Suhopoljski tamburaši”. U 20.00 sati na binu su se popeli stari i svima poznati slatinski glazbenici okupljeni u sastav ”Incognito Old School”, a poslije njih, za malo mlađu populaciju, nastupio je, također slatinski, Glazbeni sastav ”Incognito”. Točno u ponoć upriličen je vatromet. Sve u svemu jedna lijepa i zanimljiva manifestacija.

– Ovo je prvo ovakvo obilježavanje našeg Mjesnog odbora i nadam se da će postati tradicionalno. Ovaj smo datum odabrali poradi toga što se ovih dana prisjećamo veličanstvene Vojno-redarstvene operacije Oluja, te Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih braniteljima. Zahvaljujem se svima koji su svojim dolaskom uveličali ovaj naš događaj – rekao je predsjednik MO ”Kralj Zvonimir” Damir Sabljak. (www.icv.hr, ADF, foto: DF)

[g-gallery gid=”471502″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content