FOTO -Tara, Tea, Mia i Ante pobjednici su 3. Festivala slatinskih mladih talenata

U petak navečer je na otvorenoj pozornici uz gradsku fontanu održan treći Festival mladih slatinskih talenata. Pripreme za ovaj mali, ali ipak veliki dječji show, trajale su gotovo godinu dana kroz 32. glazbene radionice i audiciju.

Ovogodišnji Festival mladih slatinskih talenata zajednički su otvorili slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić i zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement uputivši pri tom čestitke Društvu Naša djeca Slatina, odnosno predsjednici društva Snježani Pačarić, na trudu kojeg su uložili u organizaciju ovog događaja namijenjenog najmlađima.

Ukupno 24 mlada natjecatelja predstavilo se odabranim skladbama slatinskoj publici, koja se u velikom broju okupila ispred pozornice i na terasama slatinskih kafića uz gradsku fontanu i velikim pljeskom popratila svaki nastup, u pet kategorija: predškolci (revijalno) tri izvođača, niži razredi I pet izvođača, niži razredi II osam izvođača, viši razredi pet izvođača i gosti tri izvođača. Nakon izvedbi, stručna je komisija, u sastavu Martina Tepeš, Siniša Ivček i Snježana Dupan Lovrić, donijela odluku da je pobjednica kategorije niži razredi I Tara Djokić. U kategoriji niži razredi II pobjednica je bila Dea Virovac, dok su u kategoriji viših razreda proglašena dva najbolja izvođača, Mia Brezovčan i Ante Benković.

Svi sudionici Festivala mladih slatinskih talenata dobili su prigodne poklone, a pobjednici po kategorijama kao nagradu dobili putovanje u Beč u zabavni park ”Prater”, gdje će ići i jedan dobitnik nagradne tombole, a čije će se ime saznati 1. rujna poslije izvlačenja. Nastupe mladih pjevačica i pjevača pretio je slatinski Glazbeni sastav Čista petica koji nastavio zabavljati okupljene i poslije održanog festivala.

Uoči održavanja festivala, slatinske mališane razveselila je predstava zagrebačkog Dječjeg kazališta Šareni svijet s predstavom ”Šareni junaci i vesele rime: duh proljeća i duh zime!”. I tako je započela proslava Dana grada Slatine. (www.icv.hr, tekst i foto: AD. Fišli)
[g-gallery gid=”475804″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content