Hrvatski pčelarski savez i Mađarska državna udruga pčelara potpisale sporazum o suradnji

U sklopu sajma Gazdanapok, danas je potpisan sporazum između Hrvatskog pčelarskog saveza i Mađarske državne udruge pčelara. Sporazum su potpisali predsjednici organizacija Željko Vrbos i Peter Bross. Riječ je o sporazumu kojim će pčelari iz Hrvatske i Mađarske pokušati postići zajedničke ciljeve kako bi poboljšali svoju proizvodnju i ojačali sudjelovanje na tržištu.

– Sporazum je usmjeren ka zajedničkim naporima za rješavanje gorućih problema pčelarstva u regiji. Prvenstveno ovim sporazumom imamo nekoliko mjera koje trebamo riješiti. Tu je zajednički nastup prema nacionalnim vladama kako bi se stvorili što povoljniji uvjeti za bolju zaštitu pčele kao biološke jedinke te što povoljniji uvjeti za pčelare kao djelatnost – rekao je predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza Željko Vrbos.

IMG 7736 Medium

Ciljevi sporazuma su i međusobno informiranje o aktualnostima uočenima na polju zdravstva pčela, organizirat će stručna predavanja, truditi se zaštititi svoje tržište i u slučaju uočenih nezakonitosti zajednički nastupiti pred nadležnim tijelima Europske unije. Isto tako obje će organizacije pokušati suradnjom iskoristiti financijske izvore iz EU natječaja. (www.icv.hr, ml)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content