Kreće izrada projektne dokumentacije: Novi bazenski kompleks bit će i u funkciji turizma

Grad Virovitica sklopio je sa zajednicom ponuditelja (ABSTRACTO STUDIO d.o.o. i QUANTUM STUDIO d.o.o. iz Zagreba te AQUACHEM d.o.o. iz Ivanić Grada) ugovor za izradu projektne dokumentacije za izgradnju bazena u Virovitici. Vrijednost ugovora je 611.250 kuna, a dokumentacija bi trebala biti gotova do 31. listopada ove godine, nakon čega slijedi ishođenje građevinske dozvole te prijava projekta za sufinanciranje.

Bazenski kompleks, koji je predviđen kao proširenje turističke ponude grada, gradit će se na prostoru bivše vojarne. U planu je gradnja poluolimpijskog bazena površine 312,50 m2 (25m x 12,50 m), kombiniranog bazena za plivače i neplivače (1.950 m2) s nekoliko tobogana i masažerima te polunatkrivenog bazena za malu djecu (390 m2).

Zamjenik gradonačelnika Damir Marenić istaknuo je kako je ovo idejno rješenje najbolje želimo li u budućnosti imati zaokruženu turističku priču.
– Sljedeće godine bit će završeni radovi na Dvorcu Pejačević i u Gradskom parku čime ćemo razviti novi turistički proizvod. Tu je još niz turističkih projekata koji se provode ili su u planu na području grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije te je važno da ih povežemo u zajedničku priču i ponudimo sadržaje za sve generacije, rekao je zamjenik gradonačelnika Virovitice Damir Marenić.

20180829 123820
Foto: virovitica.hr

U odnosnu na idejno rješenje koje je prije nekoliko mjeseci prezentirano javnosti i koje je uključivalo gradski bazen, gradit će se bazenski kompleks u sklopu kojeg će se umjesto olimpijskog nalaziti poluolimpijski bazen, a glavni razlog prenamjene je apliciranje projekta za sufinanciranje iz EU fondova i to na turističku infrastrukturu.
– Kako bi lakše došli do sredstava za financiranje, važno je uključiti što više sadržaja u sportsko-rekreacijskoj zoni, što je ujedno od velike važnosti i za privlačenje investitora koji su već iskazali interes za izgradnju hotela i ostalih turističkih sadržaja. Ovo rješenje je najbolje jer ćemo imati sadržaje za sve uzraste, istaknula je ravnateljica Razvojne agencije VTA Tihana Harmund.

U sklopu kompleksa nalazile bi se i dvije zgrade opremljene kabinama i spremištem, dvije zgrade ugostiteljske namjene sa sanitarnim čvorovima te ostala prateća oprema kao što su ležaljke, suncobrani, koševi za otpatke, a u planu je i hortikulturno uređenje, sadnja humaka s cvjetnim nasadima te sadnja bjelogoričnog drveća radi hlada.

20180829 123749
Foto: virovitica.hr

– Kompleks će sadržavati i nekoliko sportskih terena zajedno s popratnim sadržajima i to u neposrednoj blizini buduće hale od 5000 m2 za sajam Viroexpo koja će se koristiti za brojne sportske i turističke manifestacije tijekom cijele godine. Mislim da građani Virovitice mogu biti zadovoljni ovakvim rješenjem jer umjesto 1.600 m2 vodenih površina dobivaju 2.600 m2 i to onih koje služe za zdravlje i zabavu – u sklopu velikog bazena bit će više tobogana, masažeri, „brza rijeka“ i slično, rekla je Đurđica Aragović, pročelnica Ureda gradonačelnika.(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content