Mladost iz Vukosavljevice osvojila 15. Memorijalni turnir “Kovač – Nadović” u Turnašici

U Turnašici je proteklog vikenda održan Memorijalni nogometni turnir “Kovač – Nadović”, u znak sjećanja na Vinka Kovača i Sinišu Nadovića.

Na turniru su uz domaću ekipu iz Turnašice sudjelovali Sveti Đurađ, Mladost iz Vukosavljevice i Drava iz Terezinog Polja.

U prvoj polufinalnoj utakmici gledali smo susjedski derbi između Turnašice, člana 3. županijske nogometne lige zapad i županijskog drugoligaša Mladosti iz Vukosavljevice. Domaća momčad borila se svim snagama ali nije imala prevelike šanse. Mladost koja igra u većem rangu pokazala je kvalitetniji nogomet, pobijedila i plasirala se u finale turnira.

IMG 7322 Custom

U drugoj polufinalnoj utakmici snage su odmjerili Sveti Đurađ i Drava. Momčad iz Terezinog Polja nadigrala je Đurađ a dominaciju na terenu okrunila je s tri zgoditka i “ugrabila” treće uzastopno finale nakon što je osvojila turnir u Gornjem Bazju i Turanovcu. Rezultat utakmice 1:3.

IMG 7295 Custom

U utakmici za treće mjesto Turnašica i Sveti Đurađ odigrali su 1:1 u regularnom dijelu utakmice a u izvođenju jedanaesteraca spretnija je bila domaća momčad i osigurala treće mjesto na turniru. Veliku utakmicu odigrao je Nikola Mesić, inače vratar Svetog Đurđa koji je odigrao na poziciji zadnjeg veznog igrača, demonstrirao zavidnu tehniku te u konačnici zabio i vodeći pogodak na utakmici.

IMG 7299 Custom

Finalna utakmica, u kojoj su igrali županijski drugoligaši Mladost i Drava bila je izuzetno uzbudljiva. U prvom dijelu, unatoč brojnim prilikama mreže su mirovale. Desetak minuta prije kraja utakmice Mladost je povela 1:0 ali vodstvo nije dugo trajalo. Nekoliko minuta kasnije Drava je stvorila kontru a u izglednoj prilici za gol našao se Ilija Trivanović koji je na kraju izborio kazneni udarac, a uspješan realizator bio je Mario Židak. Nekoliko minuta prije kraja utakmice, kad su gledatelji pomislili da će još jedna utakmica završiti izvođenjem jedanaesteraca, Mladost je zabila pogodak za 2:1. Sjajnu asistenciju za Šelimbera upisao je Mario Raptavi. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao.

Na turniru se okupio i zavidan broj gledatelja a velike zahvale idu domaćinu na sjajnoj organizaciji i odlično pripremljenoj večeri. Nakon turnira uslijedilo je druženje igrača i navijača.

(www.icv.hr, ts)

[g-gallery gid=”473391″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content