NAJBOLJI FERRAGOSTO DO SADA Sedam dana od završetka festivala dojmovi se ne stišavaju

11. Ferragosto Jam i nakon sedam dugih dana od završetka još uvijek je svjež u srcima svih posjetitelja, zapravo nitko još uvijek nije prihvatio da je završen. ”Šeraju” se fotografije i videa po društvenim mrežama, razmjenjuju fotografije, sipaju SMS i poruke svih drugih aplikacija, jednostavno nitko ne želi kraj.

I neće ga biti do idućeg kolovoza, do Ferragosto Jama 12. To puno govori koliko je Ferrragosto povezao gotovo cijelu Hrvatsku, rodilo se mnoštvo poznanstava za cijeli život, pa čak su i neke prave ljubavi prasnule na obalama orahovačkog Jezera, Ferragosto je mjesto gdje se mnogi susreću samo za vrijeme festivala i gaje poseban odnos i zato je jedan i jedinstven. Kada se danas prošeta oko orahovačkog jezera, ”rupa” gdje je bio postavljen središnji i najveći Addiko Piknik stage zjapi prazna, ostala je samo lijepa uspomena i sjajan prizor tek kada zatvoriš oči.

Ali ipak Ferragosto je još tu, u zraku, posebno u srcu i glavi, a kao uspomena stoji neizostavna traka u bojama povezana za stupove rasvjete oko Jezera. Organizatori, udruga Klub dostava Zvuka još uvijek su prepuni dojmova, pokušali smo doći do glavnog Marka Nemeca, pitali ga za osjećaje još zadnje večeri, ali on samozatajan kao i uvijek, slegnuo je ramenima i rekao: ”Nemoj mene, pitaj Ivu za sve”. I jesmo, pitali smo Ivu Zrnčić koja je i ove godine sjajno odradila posao P.R.—a Ferragosto jama, uvijek na raspolaganju za svaki dogovor i odgovor.

DSC 0320 Custom 1

Iva, umor je vjerojatno prisutan, ali kada se okreneš morate biti zadovoljni:

-Da, umor je i dalje tu, ali osjećaj zadovoljstva je jači od svega. Puno smo truda uložili u ovogodišnje izdanje festivala, publika nam je to vratila višestruko i mislim da možemo reći da smo imali najbolji Ferragosto dosad. Hvala od srca svima. Atmosfera u backstageu Ferragosta uvijek je živa i pozitivna. Velik broj izvođača nas doživljava kao prijateljski festival, tako da su vrlo opušteni i dobro raspoloženi, gledaju nastupe svojih kolega i druže se međusobno. To je ono posebno i jedinstveno što Ferragosto ima.

Dobro Jutro Ferragosto Jam 12?

-Iskreno, za sada još nismo krenuli s nikakvim pripremama. Moramo malo predahnuti, ali vrlo brzo će biti prvih informacija o kojima ćete naravno pravovremeno biti obaviješteni. Hvala Glasu Slavonije na svemu, na praćenju i podršci. – zaključila je Iva Zrnčić.

I na kraju pohvala svima u organizaciji, od volontera, osiguranja, ljudi iz organizacijskog odbora do svih onih koji su na bilo koji način pomogli, a ponajviše kapa do poda onima koji daju cijelog sebe u ovu sjajnu glazbenu i turističku orahovačku priču. Naravno riječ je o trojcu iz Udruge Klub dostava zvuka, Marku Nemecu i Ivanu Šišuljaku te Bojanu Vidoviću i Ivi Zrnčić, ljudima koji su stvorili ne samo glazbeni festival, nego neraskidivu i neuništivu poveznicu Hrvatske i nemjerljivu promociju Slavonije i ovoga kraja.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content