NAJTOPLIJI DAN U GODINI U Virovitici izmjereno 33,1°C, pogledajte što nas očekuje u ostatku tjedna i za Rokovo

U Virovitici je danas (ponedjeljak) složit ćemo se, bilo vruće, jako vruće. Temperaturni maksimum na području grada iznosio je vrućih 33,1°C, što je najviša temperatura zraka u dosadašnjem tijeku ljeta. No, ako pogledamo da se na današnji dan 2012. godine Virovitica pržila na 39,4°C u hladu, vidimo da ovih 33 i nije tako strašno. Iste godine temperaturni maksimum dostigao je čak 40,0°C, no srećom val vrućina ove godine ipak nije toliko izražen.

S ljetnim vrućinama nije gotovo, iznadprosječno visoke temperature zraka nastavljaju se u danima pred nama. Na vidiku nema osjetnijeg zahlađenja, tako će se iznadprosječno visoke temperature zraka nastaviti vrlo vjerojatno i idućih 7 do 10 dana. Očekujemo pretežno sunčano i vruće, ponegdje i vrlo vruće, vrijeme.

Od petka je moguća postupna destabilizacija atmosfere. Pljuskovi praćeni grmljavinom (Cb) vrlo vjerojatno neće biti česti niti rasprostranjeni, ali gdje ih bude mogli bi biti izraženiji. Najveća vjerojatnost ponekih kratkotrajnih pljuskova je u brdovitim predjelima županije, na Papuku i podno Papuka.

Ukupno gledajući zadržat će se pretežno sunčano i suho vrijeme. Jutarnje temperature zraka očekujemo od 20°C do 24°C (tople noći). Najviše dnevne od 30°C do 35°C (vrući dani). Vjetar slab južnih smjerova. UV- indeks visok i vrlo visok. Svi koji planirate put na Jadransko more temperature mora trenutno se kreću od 24°C do 28°C.

ZA ROKOVO NESTABILNO

Sve nas zanima kakvo će nas vrijeme čekati za Rokovo koje ove godine traje od 11. do 16. kolovoza. No, još uvijek je nezahvalno prognozirati vremenske uvjete za te dane. Trenutno se pojavljuje „signal“ za nestabilnosti osobito oko 14., 15. i 16. kolovoza. Koliko će nestabilnosti biti izražene, u kojem vremenskom periodu i gdje je vjerojatnost za njih na području županije najveća, još se sa sigurnošću ne može reći. U danima pred nama prognostički modeli polako će se kristalizirati pa ćemo znati više.

Uživajte u iznadprosječno visokim temperatura zraka koje će se zadržati idućih 7 do 10 dana. Osvježenje i podnošljivije temperature zraka prognostički modeli „crtaju“ u trećoj dekadi kolovoza. Vrlo vjerojatno ćemo u danima pred nama imati vrhunac ovogodišnjih ljetnih vrućina. No, kakvo je vrijeme … Teško je biti pouzdan. Tijekom subote objavit ćemo najnoviju prognozu vremena za dane Rokova. (www.icv.hr, kp; foto: arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content