NEVRIJEME NAD ŽUPANIJOM Mjestimice palo i više od 20 litara kiše! Pogledajte što nas očekuje u ostatku tjedna

Danas (srijeda) tijekom poslijepodneva područje županije zahvatili su lokalno izraženiji grmljavinski pljuskovi koji su mjestimice bili praćeni tučom. Najgora situacija je bila nad područjem istočnog dijela VPŽ gdje je mjestimice palo i više od 20 litara kiše po kvadratnom metru. Uz kišu mjestimice je bilo i tuče.

Lokalno izraženiji grmljavinski pljuskovi očekuju se i do kraja dana, a obilježit će i sutrašnji dan, posebice od sredine dana pa tijekom poslijepodneva.

Temperature zraka će i sutra biti visoke, do 30°C možda i koji stupanj više. Stabilizacija vremena očekuje se od petka kada će temperature zraka mjestimice ponovno rasti do 33°C ili koji stupanj više.

Za vikend će biti stabilnije, sunčanije i toplije, odnosno vruće, a ponegdje čak i vrlo vruće vrijeme. Ovakve vrućine trajat će još neko vrijeme jer se nalazimo u toplinskom valu koji će minimalno potrajati 7 do 10 dana. Visoke temperature nose i veću opasnost od UV zračenja. Ovih se dana očekuje visok ili vrlo visok UV indeks – ovdje pogledajte kako se zaštititi. (www.icv.hr, kp; foto:arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content