NOVI REKORD PARKA PRIRODE PAPUK Na Jankovcu u ovoj godini više od 25.000 posjetitelja

Ako je suditi po broju posjetitelja koji su ove godine odlučili posjetiti Park prirode Papuk, onda možemo reći da je Papuk postao možda i najpoželjnije kontinentalno odredište. S nešto više od 7.000 posjetitelja 2017. godina do sada je bila najbolja, no u samo prvih 8 mjeseci 2018. godine Park prirode Papuk, odnosno Park-šumu Jankovac, posjetilo je više od 25.000 posjetitelja. Jučer (četvrtak) u prijepodnevnim satima ovaj biser Slavonije po prvi je put posjetila gospođa Nisveta Vignjević iz Rijeke u pratnji supruga te tako postala 25.000-ti posjetitelj ove godine.

-Grof je bježao iz Beča, a mi iz Rijeke – civilizacija uvijek ustukne jer srce prepozna mir, ljepotu, jednostavnost, harmoniju prirode. Hvala što ste nam to omogućili – poručila je Nisveta Vignjević, koja nije krila oduševljenje viđenim.

Tim povodom, ravnatelj Parka prirode Papuk Alen Jurenac, iznenadio je sretnu posjetiteljicu prigodnim poklonom.

-Posebno me veseli porast domaćih i stranih zaljubljenika u prirodu. Izuzetno smo zadovoljni ovom brojkom koja je pokazatelj da zaštićena područja mogu značajno doprinijeti razvoju turizma i lokalnih zajednica u kojima se nalaze. Vjerujemo da će se taj trend rasta i nastaviti. Park je u proteklom razdoblju ostvario višemilijunska ulaganja, posebice u Park šumi Jankovac. Taj pozitivan trend nastavit će se i u narednom razdoblju od dvije godine, gdje će se nekoliko desetaka milijuna kuna uložiti na širem području u razvoj turističke infrastrukture, čime se nastoji omogućiti ponuda koja stavlja u ravnotežu interes posjetitelja i zaštitu prirode, a koju moramo sačuvati za sve buduće generacije – istaknuo je ravnatelj Parka.

Ovo je potvrda da i kontinentalne destinacije koje nisu u centru medijske pozornosti mogu imati vrlo dobru posjećenost ako su sadržaji zanimljivi posjetiteljima. Možemo zaključiti kako broj posjetitelja u Parku iz godine u godinu raste, a rekonstrukcijom ceste iz smjera Slatinskog Drenovca dodatno će se olakšati pristup Jankovcu i da će još veći broj ljudi odlučiti uživati u ljepotama Parka. (pp-papuk.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content