Od sezone 2019./20. ponovno kreće 3. nogometna liga Sjever

Na testiranju delegata 3. nogometne lige istok u Virovitici boravio je prvi dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Ante Vučemilović Šimunović te prezentirao promjene u sustavu natjecanja od sezone 2019/20.

-Sukladno normativnim aktima Hrvatskog nogometnog saveza i zakona o sportu u sezoni 2019/20., doći će do izmjena sustava natjecanja. Druga liga brojat će šesnaest klubova. Ponovno se uvodi pet trećih liga: jug, zapad, središte, sjever i istok. To znači da se sadašnja treća liga istok dijeli na dvije, nogometno središte Osijek vodit će treću ligu Istok, a nogometno središte Varaždin treću ligu Sjever. U trećoj ligi Sjever biti će deset, četrnaest ili šesnaest klubova. Svi klubovi morat će ispunjavati uvjete: tribine s tristo sjedećih mjesta, od kojih sto mora biti natkriveno, četiri mlađe uzrasne kategorije i igralište dimenzija 100 x 64 metara. Ispod trećih liga svako središte će odlučiti, hoće li biti organizirane međužupanijske- četvrte lige li će se igrati samo županijske lige – rekao je Ante Vučemilović Šimunović.

Gdje će se natjecati najbolji nogometni klubovi s prostora Virovitičko-podravske županije pokazat će idućih godinu dana kada svi klubovi, koji se žele natjecati u novoformiranoj 3. ligi Sjever moraju ispuniti brojne zahtjevne kriterije.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content