Održana još jedna radionica ”Ljeto u knjižnici” u Slatini

Radionica „Ljeto u knjižnici“ u utorak, 14. kolovoza, imala je poseban ugođaj. Započela je u 13,00 sati kako je planirano i nastavila s radom sve do 18,00 sati različitim aktivnostima manjih skupina djece.

Knjižničarka se zadovoljno osmjehnula vidjevši stolove prepune uredno pripremljenih drvenih boja, pastela, ljepila, te mnoštvo predložaka različitih boja leptira i cvjetova, kao i svega što je potrebno da djecu dodatno stimulira i uvede u svijet knjige i čitanja. Suradnice su mislile i na osvježenje koje je ostavljeno za kraj radionice.

DSC00215

Čitanju Gorskog dnevnika Pauline P. većinom su prisustvovali učenici četvrtih, ali i nižih i viših razreda osnovne škole. U ove vruće dane ljetnih praznika više su im odgovarale likovne radionice i čitanje kraćih, a zanimljivih tekstova. Literarni uradak na temu „Paulina P. u posjetu slatinskoj sekvoji“ pročitala je Mia Janković. Paulinu je, naime, oduševio slatinski sladoled i briga za kućne ljubimce čije ljubazne vlasnike je susretala. Mia je i pobjednica maloga kviza znanja o slatinskoj sekvoji koji je napravljen uz pomoć teksta profesora Petra Žarkovića: „Slatinska sekvoja zaslužuje naklon“. Učenica Dijana Hidek zaslužna je što je svojim izražajnim čitanjem zadobila pažnju učenika. Za ovu radionicu čitala je tekst Sanje Polak iz knjige „Mali Jan ima plan“ . Tekst ima naziv „Tužna ulica“, a govori o čistaču Mirku, Janovom prijatelju koji se povrijedio te mu cijelo susjedstvo pomaže obaviti posao. Učenici su prokomentirali slične akcije u njihovim mjestima stanovanja i ocijenili Slatinu čistim gradom.

DSC00254

Likovna radionica nastavljena je uz pomoć pripremljenih predložaka leptira i cvjetova pomoću kojih su se suveniri s motivom sekvoje pretvarali u poklone dragim osobama uoči blagdana, a mogu poslužiti kao držači poruka.

Druženje je nastavljeno gledanjem filma „Smisao života jednog psa“, dirljivom ispovijedi koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Osvježen je i izložbeni prostor knjižnice u predvorju.

Aktivnosti u knjižnici događaju se tijekom čitavog dana. Roditelji, bake, djedovi, knjižničari čitaju djeci. Učenici čitaju časopise prilagođene njihovu uzrastu. Imaju i mogućnost gledanja filmova na velikom plazma monitoru. Pridružite nam se! (ADF; GKiČ Slatina, A. Knežević)

DSC00255

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content