OPĆINA CRNAC Izgradnja nogostupa i pješačke staze u Kolodvorskoj ulici

U Crncu su nastavljeni radovi na izgradnji pješačke staze u Kolodvorskoj ulici. Radovi se odnose na uređenje nogostupa s obje strane ulice a ukupna vrijednost radova je 596.265 kuna. Od ukupnog iznosa bespovratna sredstva Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja osigurala su 337.000 kuna, dok su preostala sredstva iz Proračuna Općine Crnac.

Sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije osigurana su temeljem prijave općinskog projekta na Javni poziv toga Ministarstva.

1308izgradnjanogostupacrnac 2 Custom

-Radovi izgradnje pješačke staze u Kolodvorskoj ulici u Crncu, ukupne duljine oko jedan kilometar trebali bi biti završeni do početka listopada, a završetkom radova sigurnost prometovanja pješaka bit će znatno povećana. Uskoro kreće i još jedan značajan projekt, a to je izgradnja pješačke staze u Radićevoj ulici za što je u tijeku odabir izvođača radova. Sufinanciranje i toga projekta Općini Crnac je odobreno po prijavi na Javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, koje je odobrilo 300.000 kuna bespovratnih sredstava, a ostatak sredstava, do ukupne vrijednosti investicije, koja je 850 tisuća kuna, osigurat će Općina Crnac iz svojih proračunskih prihoda – rekao je pročelnik općine Crnac Danijel Jozić.

Izgradnja pješačke staze u Radićevoj ulici obuhvatit će i izgradnju pješačkog mosta, koji će znatno skratiti put pješacima do Mjesnog groblja u Crncu.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content