ORAHOVICA Zatvorena 15. Ljetna škola mladih

U Centru za edukaciju Gradskog društva Crvenog križa Osijek u Orahovici danas (utorak) je  zatvorena 15. Međunarodna ljetna škola mladih.

Čak 130 polaznika iz tri zemlje, Hrvatske, BiH i Srbije, prikazalo je vježbu iz radionica koje su prošli, a na svečanosti zatvaranja svaka je radionica prikazala i performanse s temama koje su obrađivali.

Svečanosti su nazočili izaslanik predsjednika Vlade RH, dožupan Osječko-baranjske županije  Goran Ivanović te župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović i njegov zamjenik Darko Žužak, izvršni predsjednik HCK-a Robert Markt, Franjo Gregurić, Stjepan Mesić, dogradonačelnik Orahovice Dalibor Fofonjka i mnogi drugi.

Ljetnu školu zatvorio je izaslanik predsjednika Vlade RH, dožupan Osječko-baranjske županije Goran Ivanović. Župan Igor Andrović u svom je obraćanju rekao kako je ponosan što se ljetna škola održava na području Virovitičko-podravske županije, u Orahovici.

– Riječ je o školi koja osim učenja o načelima Crvenog križa mladima pomaže da postanu bolji i pošteniji ljudi. To je najveća vrijednost ove škole i moram priznati da sam ljubomoran na sve ove sudionike, jer ja priliku za ovakvu školu u svojoj mladosti nisam imao. Virovitičko-podravska županija i dalje će davati punu potporu Ljetnoj školi, kao, siguran sam i Grad Orahovica, kako bi bila još bolja i uspješnija – rekao je Andrović.

Završna točka bila je milenijska fotografija Crvenog križa u središtu Orahovice koju su sačinili sudionici Ljetne škole, a sve u čast 140. obljetnice HCK-a. (www.icv.hr, tekst i foto: V. Grgurić)

[g-gallery gid=”476288″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content