Otvorena izložba fra Jakija: Njegova skulptura Sv. Roka već 20. godina krasi Viroviticu

U virovitičkom Franjevačkom samostanu Župe Sv. Roka otvorena je izložba skulptura fra Joakima Gregova “Slavoniji u susret”. Riječ je o autoru skulpture koju Virovitičani susreću već 20. godina – one Sv. Roka koja stoji ispred Franjevačkog samostana. Izložba je organizirana povodom 50. obljetnice rada fra Jakija, kao i povodom 20. obljetnice postavljanja njegove skulpture u Virovitici. Izložbu je, uz autora, predstavila Mihaela Kulej, ravnateljica i kustosica Gradskog muzeja Virovitica, a katalog izložbe pripremila je Andriana Ciprić profesorica likovne umjetnosti i dizajna u školi primijenjene umjetnosti u Cambridgeu (Kanada).

IMG 20180805 202137

Prisutne su pozdravili gradonačelnik Ivica Kirin i virovitički Gvardijan fra Rozo Brkić. Program otvorenja izložbe vodio je Mijo Pavelko, a otvorenju je prisustvovala i Katarina Đurđević, direktorica Turističke zajednice grada Virovitice.

Posjetitelji će u djelima fra Jakija moći uživati do 17. kolovoza. Organizator izložbe je Gradski muzej Virovitica uz suradnju Franjevačkog samostana Virovitica i pod pokroviteljstvom Grada Virovitice i Turističke zajednice grada Virovitice. (www.icv.hr, ml)

[g-gallery gid=”471674″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content