Počeli radovi na obnovi skladišta i nadstrešnice OPG-a Franje Halasa u investiciji vrijednoj 4.463.086 kuna

Župan Virovitičko-podravske županije, Igor Andrović, simbolično je „prvom lopatom betona“, označio početak radova na rekonstrukciji skladišta poljoprivrednih proizvoda OPG-a Franje Halasa u Breziku kod Nove Bukovice.

Riječ je o projektu “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava”, a prema kojoj je OPG Franje Halasa iz Brezika kod Nove Bukovice, dobio procijenjeni iznos potpore od 2.231.543 bespovratnih kuna, za investiciju ukupno vrijednu 4.463.086,50 kn. Kroz navedenu investiciju, OPG Franje Halasa će uz rekonstrukciju skladišta poljoprivrednih proizvoda i nadstrešnice za poljoprivredne strojeve i mehanizaciju, kupiti dva traktora te aplikacijski GPS kontroler. Ukupna vrijednost iznosi 4.463.086 kuna.

– I na primjeru OPG-a Franje Halasa vidimo, kako se može živjeti od poljoprivrede, ali uz puno rada i ulaganje u poljoprivredne strojeve ali i potrebne skladišne prostore – istaknuo je virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uz kojeg je na početku radova, uz vlasnika Franju Halasa i njegovu obitelji i djelatnike, nazočio i njegov zamjenik Darko Žužak, kao i predstavnici VIDRA-e koji su i napisali ovaj projekt.

(www.vpz.hr)

[g-gallery gid=”476683″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content