Pokrenut projekt izgradnje Dječjeg vrtića u Velikom Rastovcu

Vijećnici općine Crnac održali su svoju 7. sjednicu ovog saziva, a 3. Točka dnevnog reda donijela je raspravu o potrebi izgradnje Dječjeg vrtića na području općine, a obzirom da općina nema niti jednu predškolsku ustanovu. Pročelnik Općine Danijel Jozić istaknuo je kako Općina već duže vrijeme radi na projektu izgradnje Dječjeg vrtića u Velikom Rastovcu te je isti već predan na određeni natječaj, no zbog načina bodovanja isti nije prošao.

Vijećnici su potom jednoglasno potvrdili Odluku da projekt izgradnje bude aktualiziran, odnosno da se nastavi isti predavati na za to određene natječaje:

-Plan je da Dječji vrtić u Velikom Rastovcu bude površine 340 četvornih metara, a nominirat ćemo ga na natječaj Mjere ”Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima” iz programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020. – rekao je Jozić te kao i svi ostali vijećnici potvrdio uvjerenje kako bi projekt mogao proći, a time bi već iduće godine počela izgradnja.

U nastavku sjednice vijećnici us potvrdili Elektromontažu Kenjerić iz Čađavice za obavljanje komunalne djelatnosti održavanje javne rasvjete i elektromontažnih radova na području općine, a potom su i imenovane pravne osobe od interesa za sustav Civilne zaštite, a one su Voda i Papuk iz Orahovice, Crnac promet te lovačke udruge s područja općine ”Srnjak” i ”Kuna” te Športska ribolovna udruga ”Karas”. Najvažnija Odluka ove sjednice općinskog Vijeća Crnac je usvajanje Strateškog plana razvoja općine za razdoblje od 2019.-2023.

Usvajanju plana koji je usklađen s planovima višeg reda, prethodili su potrebni, zakonom određeni postupci među kojima i javno savjetovanje o nacrtu Strateškog plana razvoja:

-Ovaj će plan doprinijeti održivo socio-ekonomskom razvoju općine, odnosno poboljšanju standarda i kvalitete življenja svih stanovnika i to kroz u prvom redu obnovu infrastrukture, ali i poboljšanje programa ljudskih potencijasa i kvalitete kroz unaprjeđenje javnih društvenih djelatnosti – rekao je načelnik Općine Mato Damjan koji je na sjednici najavio kako će u narednom periodu početi radovi uređenja poljskih putova na velikorastovačkom području, a bit će završeni i radovi unutar kuće oproštaja u Novom Petrovom Polju.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content