Poznati detalji nesreće u kojoj je smrtno stradao Franjo Veg i teško ozlijeđeno dvoje ljudi

Nakon obavljenog policijskog očevida poznate su okolnosti koje su dovele do jučerašnje teške prometne nesreće u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, a dvije teško ozlijeđene u Virovitici. Naime, istragom je utvrđeno kako je automobil vozila 24-godišnja vozačica sa svega nekoliko mjeseci vozačkog iskustva. Vozačica s dva putnika u automobilu, upravljala je vozilom iz smjera Svetog Đurađa, Alejom maturanata, te zbog neprilagođene brzine “preletjela” preko pružnog prijelaza. Automobil je tek nakon 25 metara ponovno dotaknuo kolnik, zahvatio bankinu uslijed čega je došlo do slijetanja vozila na zelenu površinu te se nakon 35 metara zaustavio u kanalu za odvodnju oborinskih voda dubine gotovo 2 metra, gdje se preokrenuo na krov.

U ovoj prometnoj nesreći teško su ozlijeđeni vozačica i oba putnika, od kojih je 37-godišnji Franjo Veg u Općoj bolnici Virovitica preminuo.

Iz PU virovitičko-podravske upozoravaju kako je ovo peta prometna nesreća s poginulom osobom na području županije u ovoj godini, a druga u kojoj su mladi vozači uzrokovali slijetanje vozila s ceste u kojem je smrtno stradao putnik u vozilu. – Kako su mladi vozači još od početka prošle godine učestali počinitelji prometnih nesreća, što je kulminiralo ponovno pozivamo sve sudionike u prometu, na povećani oprez u prometu i dosljedno poštivanje svih prometnih pravila i prometnih propisa, a posebno mlade vozače koji dodatnim oprezom moraju nadomjestiti nedostatak vozačkog iskustva – stoji u priopćenju PU virovitičko-podravske. (www.icv.hr, ml)

IMG 20180801 131759 Fotor

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content