“PRIJATELJU, ISPRIČAJ MOJU PRIČU” U Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina održana literarno-kreativna radionica

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana prijateljstva u Gradskoj je knjižnici i čitaonici Slatina u srijedu, 1. kolovoza, priređena literarno-kreativna radionica pod nazivom ”Prijatelju, ispričaj moju priču”. Radionica je inspirirana istoimenom knjigom koju je uredila Aleksandra Hampamer. Riječ je o zbirci priča koje su nastale nadahnute starim psom udomljenim iz skloništa za životinje. Knjiga je zanimljiva, jer odiše bogatstvom osjećaja koje životinje izražavaju.

DSC00087 Custom

Radionica je započela razgovorom o prijateljstvu, prijateljima i tako je došlo do priče o životinjama i kućnim ljubimcima koji se smatraju posebnim čovjekovim prijateljima. Većina djece izjasnila se da ima ili je imala kućnog ljubimca, a neka ga priželjkuju. Na radionici je ispričano nekoliko dirljivih priča o spašavanju pasa sa ulice, o kanarincu i psu koji je uginuo. Djeca su se prisjetila i nekih priča o psima koji spašavaju ljude ugrožavajući vlastiti život, priče o njihovoj predanosti, privrženosti koja i sve nas potiče da i sami budemo bolji jedni prema drugima.

DSC00086 Custom

Iz knjige je pročitana jedna vrlo lijepa priča pod naslovom ”Bella”. Priča ima sretan kraj, a govori o malom psu lutalici kojemu je prijetio tragični završetak. Djeca su pažljivo slušala i dojmila ih je sudbina malog psa Belle. Na osnovu ove priče koju je napisala sretna vlasnica psa djeca su prionula u pisanje svoje priče o prijatelju, kućnom ljubimcu, odnosno crtanju.

DSC00105 Custom

U Slatini postoji Udruga ljubitelja životinja “Hrabri Pero” preko koje je moguće udomiti životinju. Radionica je završila oblikovanjem kućnog ljubimca od glinamola. Svako je dijete napravilo svojeg sadašnjeg ili budućeg prijatelja, kućnog ljubimca.

(www.icv.hr, adf; GKiČ Slatina; M. Cindrić)

DSC00126 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content