ROKOVO 2018. – MEMORIJALNI TURNIR “TOMISLAV MESEŠ” Rezovac slavio u finalu, junak pobjede Mario Nreca

Na igralištu Nogometnog kluba Sveti Đurađ danas (subota) je odigran 12. Memorijalni nogometni turnir “Tomislav Meseš” u konkurenciji juniora. Na turniru su uz domaću ekipu sudjelovali nogometni klubovi Rezovac, Sokol iz Milanovca i Podgorje.

Turnir je odigran u spomen na Tomislava Meseša, igrača koji je igrao za Sveti Đurađ. Tomislav je tragično preminuo 2006. godine i od tada klub svake godine njemu u čast organizira ovaj memorijalni turnir.

U prvoj polufinalnoj utakmici imali smo prilike gledati susjedski derbi. Snage su odmjerili Sveti Đurađ i Podgorje. Domaća ekipa pokazala je bolji nogomet te uvjerljivo slavila rezultatom 5:0 a velike zasluge u toj pobjedi imali su Marino Grizelj i Filip Filjak koji je postigao hattrick.

U drugoj polufinalnoj utakmici sastali su se Rezovac i milanovački Sokol. Unatoč brojnim prilikama i dominaciji na terenu, Rezovčani nisu uspjeli postići pogodak pa je konačan rezultat utakmice bio 0:0. U regularnom dijelu utakmice ponajbolji igrač na terenu bio je rezovački igrač Mihael Boroša. Na kraju se prišlo izvođenju jedanaesteraca a spretniji i sretniji bili su nogometaši Rezovca te se plasirali u finale. Najzaslužniji za prolazak u finale bio je vratar Rezovca Mario Nreca koji je obranio dva udarca sa jedanaest metara. Prvi obranjeni jedanaesterac odradio je vrhunskom paradom i na taj način osigurao potez turnira.

IMG 7233 Custom

Nakon polufinalnih utakmica predstavnici klubova i gosti organizirali su odlazak na Gradsko groblje u Virovitici te položili vijence i zapalili svijeće u spomen i sjećanje na Tomislava Meseša.

IMG 7245 Custom

U utakmici za treće mjesto nogometaši Podgorja i Milanovca odigrali su 1:1 u regularnom dijelu a prilikom izvođenja jedanaesteraca uspješniji su bili igrači Podgorja i osvojili treće mjesto.

IMG 7216 Custom

Finalna utakmica bila je izuzetno zanimljiva. U prvom poluvremenu prilike su sjevale sa svih strana, bilo je pregršt odličnih poteza s obje strane. U nastavku, nogometaši Rezovca podigli su razinu igre te ubrzo postigli prvi zgoditak, a prednost su čuvali skoro do samog kraja. Nekoliko minuta prije kraja utakmice probudio se i domaćin te stvorio nekoliko izglednih prilika. U zadnjoj minuti, u posljednjem napadu jedna je lopta došla do Filipa Filjaka koji postiže pogodak glavom za 1:1 a ujedno i svoj četvrti na turniru. Najbolji igrač u regularnom dijelu utakmice u redovima Rezovca bio je Silvijo Buzuk dok je Dino Gabrić vodio “glavnu riječ” u domaćim redovima. Još jednom imali smo prilike vidjeti izvođenje jedanaesteraca. Ishod je bio sličan kao i u drugoj polufinalnoj utakmici. Mario Nreca, vratar Rezovca ovoga je puta odlučio izvesti prvi jedanaesterac i pogodio za vodstvo a nakon toga još jednom pokazuje svoje golmanske kvalitete i s dvije uzastopne obrane donosi Rezovcu trijumf i prvo mjesto na turniru. Drugi zgoditak s bijele točke za Rezovac je zabio Silvijo Buzuk.

IMG 7271 Custom

Pehare i zahvalnice te nagrade za najboljeg igrača, strijelca i golmana turnira uručili su braća tragično preminulog Tomislava Meseša, predsjednik Nogometnog kluba Sveti Đurađ Ivan Ćavarušić i član Izvršnog odbora Županijskog nogometnog saveza Tihomir Majstorović.

IMG 7219 Custom

Prvo mjesto na turniru osvojili su nogometaši Rezovca.

IMG 7247 Custom

Drugo mjesto pripalo je domaćoj ekipi Sveti Đurađ.

IMG 7180 Custom

Prigodni trofej za najboljeg igrača turnira dobio je Dino Gabrić iz domaće ekipe.

IMG 7281 Custom

Najbolji strijelac turnira bio je Filip Filjak s četiri postignuta zgoditka.

IMG 7278 Custom

Najbolji golman turnira je Mario Nreca iz Nogometnog kluba Rezovac.

IMG 7276 Custom

Nakon turnira u Mjesnom domu uslijedila je večera i zajedničko druženje.

(www.icv.hr, ts, foto: T. Szabo)

[g-gallery gid=”472751″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content