ROKOVO 2018. – Umjetničke radove likovnjaka ove godine pronađite kod Palače Pejačević

Virovitički likovnjaci svoja umjetnička djela povodom ovogodišnje proslave Dana grada izložili su u haustoru Palače Pejačević. Ovogodišnja tema izložbe je njihova kućica, koja je, nažalost, srušena u siječnju te će na ovaj način ostati, osim u njihovim srcima, i na njihovim umjetničkim djelima. Izložbu je uz zamjenicu predsjednice LIK-a Nikola Trick Jaroslavu Lulić, otvorio pročelnik za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica.

-Kućica koja je bila ispred Dvorca bila je dom Likovnog kluba gdje smo se sastajali, družili, imali brojne izložbe, a ovom izložbom ta kućica će nam ostati za uspomenu na našim radovima – rekla je zamjenica predsjednice J. Lulić, ističući da bi njihova kućica ove godine napunila 100 godina.

IMG 20180815 111148

Ovogodišnja izložba okupila je petnaest članova Likovnog kluba koji su izradili dvadesetak radova na spomenutu temu, najviše u tehnikama ulja na platnu i akvarela, a osim slika tu je i skulptura Mirka Tomaića. Posjetitelji izložbu, osim danas do 22 sata, mogu pogledati i sutra na sam Dan grada, također do 22 sata.

Osim izložbe likovnjaci su tradicionalno organizirali i takozvani “Otvoreni most” koji se zbog obnove Dvorca ove godine nalazi ispred Palače Pejačević. Na tom mjestu “pod suncem”, kako ga je nazvala J. Lulić, možete pronaći razne slike, suvenire i ukrase vrijednih i kreativnih likovnjaka, također danas i sutra do 22 sata. (www.icv.hr, žđl)

[g-gallery gid=”473979″]

 

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content