Scooterhappening 2018. u Virovitici: Bukovčan Morion Leško prvi, Virovitičan Danijel Pušić treći u Tomos cupu

Na karting stazi auto moto kluba Cobra u Virovitici u nedjelju je održan Scooterhappening 2018. za Prvenstvo Hrvatske. Na natjecanju koje je organizirao Prvi hrvatski moto klub iz Zagreba uz suradnju domaćeg auto koto kluba Cobra iz Virovitice sudjelovalo je dvadeset šest vozača iz devet klubova.

Natjecanje je službeno otvorio virovitički gradonačelnik Ivica Kirin. Tom prilikom počasni predsjednik Hrvatskog moto saveza Ivica Mihaljević – Gašo uručio je virovitičkom gradonačelniku trofeje koje su dobili grad Virovitica i virovitičko podravska županija za najbolje u konkurenciji gradova i županija u 2017.godini.

U utrci za Tomos cup u uzbudljivoj završnici prvo mjesto osvojio je Morion Leško iz Špišić Bukovice, koji vozi za Novu Raču, drugi je bio Matija Bađun iz Križevaca, a treći Virovitičan Danijel Pušić.

-Zadovoljan sam osvojenim prvim mjestom, unatoč pehu sa svjećicom u prvoj vožnji. Idućeg vikenda vozim amatersku ligu ponovno ovdje u Virovitici – rekao je pobjednik Morion Leško.

-Meni je bitnije zadovoljstvo od rezultata. Bitno je svaku utrku napredovati – izjavio je trećeplasirani Danijel Pušić.

U klasi Open prvi je bio Mario Kupanovac iz moto kluba Classic Racing na Gileri. U No Limit klasi prvo mjesto je osvojio Danijel Koprić iz Križevaca na Vespi. U kategoriji Supermoto S 1 prvi je bio Marin Gros iz Prvog hrvatskog moto kluba Zagreb Jaska Tema Mladine na KTM-u, dok je u Super openu prvo mjesto osvojio Antonio Kossi iz Jaske također na KTM-u.

Nagrade najboljim vozačima uručio je dogradonačelnik Virovitice Damir Marenić.

-Osmu godinu za redom organizirali smo Scooterhappening u okviru Prvenstva Hrvatske . Okupio se značajan broj gledatelja i vozača. Nakon jučerašnje kiše danas, nas je Poslužilo lijepo vrijeme. Zahvaljujem se auto moto klubu Cobra na suorganizaciji, gradu Virovitici i Turističkoj zajednici grada Virovitice na pomoći, te vama medijima na praćenju- rekao je na kraju direktor utrke Marko Kukić. (www.icv.hr, mš, foto:M.Šolc)

[g-gallery gid=”473156″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content