SJEDNICA SAVJETA MLADIH VPŽ Juraj Randelj jednoglasno izabran za zamjenika predsjednika

Na sjednici Savjeta mladih Virovitičko-podravske županije, na kojoj je Juraj Randelj izabran za zamjenika predsjednika, predsjednica Savjeta, Melita Ilakovac, predstavila je članovima projekt Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko–podravske županije pod nazivom „Mladi za mlade u prevenciji i suzbijanju ovisnosti“. Svrha projekta je iskoristiti pozitivna iskustva iz projekata koji su prethodili te preventivne aktivnosti snažnije usmjeriti vulnerabilnoj populaciji mladih u županiji, s osobitim naglaskom na aktivno uključivanje savjeta mladih u edukaciju ostalih mladih, po načelu da mladi educiraju mlade.

IMG 2477 Custom
foto: K. Toplak

Cilj je iskoristiti postojeće komunikacijske kanale koji postoje među mladima kako bi oni jedni drugima prenosili pozitivne i afirmativne poruke usmjerene očuvanju zdravlja i prevenciji rizika po zdravlje. Ovo će se postići kroz specifičnu jednokratnu edukaciju edukatora, a to će biti članovi gradskih i županijskog savjeta mladih.

IMG 2483 Custom
foto: K. Toplak

Članovi Savjeta iznijeli su i nove prijedloge za izradu programa rada Savjeta mladih VPŽ za 2019. godinu te su odlučili da će provoditi neke i od dosadašnjih projekata kao što su: panel rasprava „Poslovne ideje mladih“ koju Savjet mladih već tradicionalno organizira s mladim poduzetnicima, organizacija božićne i uskršnje humanitarne akcije s djelatnicima županije, prikupljanje donacije za Socijalnu samoposlugu…

(www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content