FOTO: U Virovitici se održava Virovitički konjički maraton povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti

Konjički klub Virovitica i Koordinacija braniteljskih udruga Domovinskog rata grada Virovitice organiziraju i ove godine povodom Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 23. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja, Virovitički konjički maraton.

IMG 7576 800x533 Custom

Maraton u kojemu sudjeluje 15 konja i jahača i četiri konjske zaprege započeo je danas (subota) svetom misom za sve poginule hrvatske branitelje u Podgorju, a nakon toga je krenuo iz Golog Brda prema Gradskom groblju, zgradi MUP-a te bivšoj vojarni gdje su sve maratonce pozdravili gradonačelnik Ivica Kirin, predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga Virovitice Zvonko Kožnjak, te predsjednik Konjičkog kluba Virovitica Marijan Žeravica koji je iskazao zadovoljstvo odazivom članova kluba te konjanicima iz Terezinog Polja i Rezovca:

-Ovo je druga godina za redom kako je organizator maratona Konjički klub Virovitica, a nadam se da će se ovom tradicionalnom maratonu povodom 5. kolovoza priključiti na godinu i konjanici iz drugih udruga – rekao je Marijan Žeravica.

IMG c1e384eeea4a0943d0dc44ca277d6bf8 V Custom

Zvonko Kožnjak zahvalio se svima koji su pridonijeli da se održi ovaj maraton, odnosno Gradu Virovitici i Virovitičko-podravskoj županiji, tvrtkama Domogradnja, Flora Vtc, Plin Vtc, Virkom, kao i Konjičkom klubu Virovitica i Športsko ribolovnom klubu “Linjak” iz Okrugljače:

-Ovaj maraton jedinstven je u Hrvatskoj, održava se povodom konačne pobjede Hrvatske vojske u Domovinskom ratu. Drago nam je da svi oni koji su spriječeni otići na proslavu u Knin, mogu kroz ovo druženje ovaj značajan datum obilježiti i u Virovitici – zaključio je Zvonko Kožnjak.

IMG 7593 800x533 Custom

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin također je iskazao zadovoljstvo što se baš na ovaj način, kroz sport i druženje branitelja, članova konjičkih klubova i ostalih građana Dan domovinske zahvalnosti već drugi put obilježava u Virovitici:

-Osim velikog značaja ovog datuma, drago mi je da su u ovaj lijepi sport uključeni pripadnici svih generacija, te da osim sportskog značaja na taj način ističemo i tradiciju ovog našeg grada koji se u prošlosti uglavnom bavio poljoprivredom i u kojoj su konji imali značajnu ulogu. Zahvalio bih se braniteljima, članovima Konjičkog kluba, ali i svima drugima i vjerujem da će se ovim stopama ići i dalje – rekao je na susretu sa sudionicima maratona gradonačelnik Ivica Kirin.

IMG 7595 800x533 Custom

Sudionici maratona nastavili su nakon susreta u bivšoj vojarni prema Rezovcu, Milanovcu, Svetom Đurđu, Podgorju i naposljetku Golom Brdu gdje je danas (subota) u 18 sati predviđen završetak maratona i druženje.

(www.icv.hr, bs, foto: B. Sokele)

[g-gallery gid=”471373″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content