VIROVITICA U tijeku su radovi na sanaciji prometnice u Strossmayerovoj ulici

U Ulici Josipa Jurja Strossmayera u Virovitici, na trasi rekonstruiranog kolektora, ovog su tjedna započeli radovi na sanaciji južnog dijela traka prometnice u dužini 1000 metara. Na tom dijelu ulice izvedeni su radovi rekonstrukcije postojećeg kolektora unutar EU projekta “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Virovitica”, a prilikom tehničkog pregleda uočeni su i zabilježeni nedostaci na predmetnom dijelu trase kolektora u smislu neravnina i površinskih pukotina asfalta. Radove na sanaciji izvode Radnik d.d. i PZC. d.o.o. kao podizvođač radova.

IMG 5780 Custom

Inače, uskoro slijedi i nastavak projekta „Aglomeracija Virovitica“ vrijednog 147.246.575 kuna, a II. faza odnosi se na izgradnju postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda. Gradnjom uređaja za pročišćavanje otpadnih voda dobit ćemo vlastiti uređaj za pročišćavanje visokog stupnja te će se riješiti cjelovita odvodnja i pročišćavanje otpadnih voda.

Podsjetimo, I. faza istoimenog projekta kraju je privedena prošle godine te je postavljena kanalizacija u virovitičkim prigradskim naseljima, odnosno dovedena je do svake obiteljske kuće. Napravljeno je oko 36 kilometara kanalizacijske mreže u Virovitici, Špišić Bukovici i Breziku, 13 crpnih stanica te 14 mjerno regulacijskih okana koja će pridonijeti regulaciji vodoopskrbe, odnosno smanjenu gubitaka.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content