VRBOVEC-TEREZINO POLJE Hrvatske ceste raspisale nadmetanje za ishođenje dokumentacije za brzu cestu

Hrvatske ceste raspisale nadmetanje za ishođenje izrade svih vrsta idejnih i glavnih projekata s ishođenjem lokacijske i građevinske dozvole za D12 Čvorište Vrbovec 2 (D10) – Bjelovar – Virovitica – Granični prijelaz Terezino Polje, dionica Bjelovar – Virovitica – Granični prijelaz Terezino Polje (granica Republike Mađarske) u duljini od cca 60 kilometara. Procijenjena vrijednost iznosi 52.500.000 kuna. Rok za dostavu ponuda je 25. rujan ove godine.

– Ovo su neke osnovne pretpostavke koje moramo riješiti, a jedna od tih je, od koje ne odustajemo i koja je moj životni cilj, zajedno s mojim suradnicima, da završimo izgradnju brze ceste do Bjelovara, da spojimo Zagreb i Viroviticu. S ponosom vam mogu reći, u rujnu ide natječaj za kompletnu dokumentaciju, za izgradnju brze ceste od Bjelovara do Virovitice u punom profilu, sa četiri trake, a onda ćemo sjesti svi zajedno i pokušati doći do sredstava kako bi potakli i naše gospodarstvo. To ne mora biti EU, nekad su se ceste financirale iz Državnog proračuna – rekao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

Važnost bolje povezanosti istaknuo je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

– Ovime smo još jedan korak bliže nastojanjima bolje prometne povezanosti Virovitice i Virovitičko-podravske županije sa Zagrebom – naglasio je župan Andrović. (www.icv.hr, vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content