ZA ŽIVOT KAKAV ZASLUŽUJU Započeo projekt kojim će se zaposliti 20 žena koje će brinuti i skrbiti za 120 osoba

Vlatko Jelenčić u ime Hrvatskog Crvenog križa – Gradskog društva Crvenog križa Slatina, kao nositelj projektne prijave, u Zagrebu je potpisao ugovor s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava Republike Hrvatske i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Uredom za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije, o provedbi projekta „Za život kakav zaslužuju“ ukupne vrijednosti 3.580.607,80 kuna.

Projekt je odobren u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU pod nazivom „Zaželi – program zapošljavanja žena“ financiranog u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

zazeli slatina 1
Foto: ravidra.hr

Partneri na projektu su Grad Slatina, Općine Sopje, Nova Bukovica, Voćin i Mikleuš, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Virovitica i Centar za socijalnu skrb Slatina. Tehničku pomoć u pripremi i pisanju projektne prijave pružila je VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Provedba projekta planirana je u trajanju od 30 mjeseci, a namijenjena je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada. Predviđeno je zapošljavanje 20 žena, te koordinatora projekta. Zahvaljujući ovom projektu bit će pružena podrška i potpora te briga o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju, za njih ukupno 120 na području prijavitelja i partnera. Također, krajnjim korisnicima će se na mjesečnoj razini kupovati i dostavljati potrepštine potrebne za osobnu higijenu i održavanje higijene stambenog prostora. Isto tako, iz projekta će biti osigurana sredstva za kupovinu bicikala za svaku djelatnicu kao vid pomoći kod obavljanja poslova. Nadalje, ciljna skupina ima mogućnost dodatnog obrazovanja, te stjecanje uvjerenje o osposobljenosti i tako će postati konkurentnije na tržištu rada. (ravidra.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content