Žitelji Turanovca slave blagdan svoje nebeske zaštitnice, Gospe Snježne

Polaganjem vijenca u znak sjećanja na poginule hrvatske branitelja ispred spomen ploče postavljene na pročelju mjesnog doma, u Turanovcu je započelo obilježavanje Snježne Gospe, nebeske zaštitnice ovog naselja lukačke Općine.

Svečanost je nastavljena svečanom sjednicom Vijeća mjesnog odbora na kojoj je predsjednik Mario Gašparić podnio izvješće o radu Odbora u protekloj godini.

-Uz udruge koje djeluju na području naselja, Vijeće mjesnog odbora nositelj je svih ostalih aktivnosti, koje se odvijaju za dobrobit svojih žitelja. Ovom prilikom moram istaći vrlo dobru suradnju s Općinom Lukač na čelu s načelnikom Đurom Bukvićem, koji nam je kao i do sada uvijek izlazio u susret pri rješavanju bilo kakvog problema na koji smo naišli – istakao je između ostaloga Mario Gašparić.

Uz članove Vijeća mjesnog odbora i predstavnika udruga, koje djeluju na području Turanovca sjednici su bili nazočni i predsjednik Općinskog vijeća Lukač Tomislav Živković te zamjenik načelnika Josip Kučan.

– Želja Općine je da se sva njena naselja ravnomjereno razvijaju, pa tako i naselje Turanovac. Sukladno financijskim sredstvima Općina će i dalje podržavati vaš rad – uz čestitke na blagdanu kazao je tom prigodom Josip Kučan, najavljujući projekte izgradnje kanalizacije, koja će proći i kroz Turanovac i dječjeg vrtića u Gornjem Bazju, a koji će se financirati EU sredstvima.

Nakon sjednice u crkvi Snježne Gospe održana je i svečana sveta misa. (www.icv.hr, zc)

[g-gallery gid=”471487″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content