Županija potpisala ugovor za izradu projektne dokumentacije, studija izvodljivosti i Plan razvoja širokopojasne infrastrukture za osam općina

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović i direktor tvrtke Hub Consulting Tomislav Majnarić, uz nazočnost zamjenika župana Darka Žužaka, potpisali su ugovor za izradu projektne dokumentacije (studija izvodljivosti i Plan razvoja širokopojasne infrastrukture) i područje tijekom održavanja javne rasprave projekta na području općina, Crnac, Čačinci, Čađavica, Mikleuš, Nova Bukovica, Sopje, Voćin i Zdenci ukupne vrijednosti 238.350,00 kuna.

– Prema proceduri koja je definirana kroz pravila HAKOM-a, napravit ćemo Studiju izvodljivosti i Plan razvoja širokopojasne infrastrukture. Očekujemo da će do kraja godine dokumentacija biti gotova, i tada ćemo biti spremni za raspisivanje natječaja Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova. Ako sve bude u redu, očekujemo da ćemo 2020. godine imati prve aktivnosti vezane za ovaj projekt – kazao je Tomislav Majnarić.

Zamjenik župana Darko Žužak je kazao.

– Ovo je autocesta budućnosti i ako projekt prođe, izgradit ćemo širokopojasni internet, uglavnom optički, brzine od 30 do 100 Mbps, a procjena je da će ta brzina u idućim desetljećima biti dostatna svima onima kojima će trebati brzi internet.

Naime, kako bi stanovnici 5.613 stambenih jedinica na području osam općina Virovitičko-podravske županije, u budućnosti imalo brzi internet, Županija je potpisala Sporazum o poslovnoj suradnji na projektu razvoja širokopojasnog pristupa internetu. Virovitičko-podravska županija se uključila zbog kapaciteta pomoći, kako bi zajedno s osam općina, lakše, brže i kvalitetnije izradili projekt koji će se sufinancirati kroz fondove Europske unije. Time će buduća mreža Pojasa širokopojasnog interneta biti u vlasništvu općina i one će s njom raspolagati. (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content