1. ŽNL Bušetina nastavila pobjednički niz i ostala jedina neporažena momčad na vrhu

Danas (nedjelja) na Bereku u Bušetini odigran je derbi kola 1. ŽNL između NK Bušetine 1947. i NK Mladosti iz Čačinaca. Rezultat utakmice bio je 4:2 za domaćina. U ovoj vrlo zanimljivoj utakmici punoj preokreta, igra je bila u početku vrlo „rastrgana“, oba dvije ekipe dugim loptama pokušavale su doći do pogotka.

Prvo poluvrijeme bilo je prožeto dugim loptama, preskakanjem veznih linija i bez neke igre, ekipe su bile podjednake. Obje momčadi imale su nekoliko šansi koje nisu uspjele realizirati. Mreže su s obje strane mirovale do 38. minute, kada Brlas J. izvodi korner za Bušetinu, a Klasić dočekuje loptu i prekrasnim pogotkom iz voleja u kontra stranu gola, dovodi svoju momčad u vodstvo za 1:0. S tim rezultatom se odlazi na odmor.

Ulaskom u drugo poluvrijeme Čačinci su stegnuli „obruč“ oko Bušetinske obrane, te postižu dva zgoditka kojim preokreću susret. Na gostujući pogodak čekalo se do 51. minute, Nemeth probija po desnom boku i sa 16-tak metara iskosa s desne strane pogađa malu mrežicu nemoćnog vratara Ciglenca.

Nakon toga Bušetina pada u igri i gosti postižu svoj drugi pogodak. U 57. minuti nakon što je domaća zadnja linija ispala iz igre, gostujući igrač Ugarković koristi trenutak nepažnje i dovodi svoju ekipu u vodstvo za 1:2.

Bušetina je počela igrati u 75. minuti kada trener Janeš radi izmjene i uvodi dva „aduta“ s klupe, Popovića i Borića koji su podigli tempo igre. Već u 77. minuti Bušetinčan zabija za 2:2. Gosti se nisu oporavili od primljenog pogotka te im u 79. minuti stiže druga „bomba“ Bušetinčana, nakon što je vezni igrač Bušetine Popović poslao sjajnu dijagonalu za kapetana Klasića koji šalje odličan centaršut na Bušetinčana i domaćini vode 3:2. U 88. minuti ponovno stiže akcija koju priprema Popović, poslužuje Klasića koji prebacuje na iskusnog Borića koji prekrasno odmjerenim udarcem vara gostujućeg vratara i zapečaćuje sudbinu odlične ekipe Čačinaca.

-Napeta utakmica, puna neizvjesnosti, ali je mene kao trenera oduševilo to što polako naš rad dolazi do izražaja i mi samo možemo rasti iz utakmice u utakmicu. Dečki su počeli usvajati sve ono što sam ja zahtijevao od njih i mislim da je ovo pravi put prema naprijed – rekao je trener NK Bušetine 1947. Željko Janeš.

Rezultat:
NK Bušetina 1947. – NK Mladost Čačinci 4:2

Igrač utakmice:
Antonio Klasić
(www.icv.hr, ip)
[g-gallery gid=”480002″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content