1. ŽNL: KOKOŠKA I TUNIĆ POENTIRALI U PREOKRETU Prvi ovosezonski poraz Bušetine 1947. u Četekovcu

U Četekovcu je gostovala dosad neporažena Bušetina 1947. U posljednjim minutama prvog dijela lider dolazi u prednost zgoditkom svog najboljeg strijelca Janka Brlasa. Nastavak susreta donio je rezultatski preokret i prvi ovosezonski poraz bušetinske momčadi. U 65. minuti domaći poravnavaju autogolom Popovića. Iskusni Kokoška dovodi domaću momčad u prednost u 74. minuti, a pet minuta kasnije mladi Tunić povećava prednost Dinama na 3:1. Gosti su ublažili poraz zgoditkom Borića u 85. minuti.

Dinamo Četekovac – Bušetina 1947. 3:2
Igrač utakmice: Danijel Tunić

Čačinačka Mladost minimalno je slavila u lokalnom derbiju, na svom terenu protiv zdenačke Sloge. Pogodak odluke postigao je Toni Ramić, a utakmicu je definitivno usmjerio crveni karton veznjaka Sloge Marija Duspare u 37. minuti nakon dva žuta kartona zbog prigovora. Trener Mladosti Velimir Tresk zbog poslovnih obveza nije mogao voditi momčad no, čestitao je svojim igračima na vrijednoj pobjedi, a ekipu je vodio pomoćni trener Tomislav Perković.

-Bila je to jedna teška utakmica. Igrali smo protiv jednog odličnog protivnika, dobro posložene momčadi i presretni smo što smo uspjeli uzeti sva tri boda. Nama je bilo dosta teško, bili smo sputani onim porazom u Bušetini gdje smo bili bolji, a izgubili 4:2 i sada nam je došao ovaj lokalni derbi s imperativom rezultata. Zato smo u prvom poluvremenu bili dosta loši, bez prave prilike, a gosti su imali dvije-tri izgledne, no srećom nisu zabili. Crveni karton je usmjerio utakmicu, to je činjenica, ali mišljenja sam da smo i prije toga bili bolja momčad i da je pobjeda potpuno zaslužena. Važna je ta pobjeda i da držimo priključak samom vrhu ljestvice. Što se tiče mog vođenja ekipe, sve je bilo odlično, to su sve domaći dečki, s nekima sam donedavno igrao, neke sam trenirao u juniorima tako da je uz sjajno posloženu momčad od strane prvog trenera Velimira Treska, bilo užitak biti na klupi – rekao je Perković te kao igrača utakmice ocijenio strijelca jedinog pogotka Tonija Ramića.

Trener zdenačke Sloge Zoran Mandić zadovoljan je igrom svoje momčadi.

-Odigrali smo taktički jako dobro. Ciljano smo prepustili terensku inicijativu domaćinu i vrebali svoju priliku iz kontre. Imali smo tri-četiri stopostotne prilike, dva puta išli sami na vratara, no nismo uspjeli zabiti. Taj crveni karton nas je potpuno poremetio, ali nismo se dali. Mladost je gotovo iz svog jedinog udarca na gol, jedne povratne lopte uspjela poentirati i pobijedila. Čestitam Mladosti na zasluženoj pobjedi, a mi se okrećemo domaćem susretu protiv Dinama iz Četekovca gdje moramo upisati sva tri boda. Raspored nas ne mazi, do sada smo igrali 4 utakmice vani i samo dvije kod kuće, ali siguran sam da se dižemo i da za nas dolaze bolja vremena – zaključio je Mandić.

Mladost Čačinci – Sloga Zdenci 1:0
Igrač utakmice: Toni Ramić

U susretu u Sladojevcima između domaće Slavonije i Mladosti 1930. iz Čađavice bodove je osvojila domaća momčad minimalnom pobjedom 1:0. Jedini zgoditak postigao je Dunković u 27. minuti.

Slavonija Sladojevci – Mladost 1930. Čađavica 1:0
Igrač utakmice: Igor Dunković

Rezultati šestog kola 1. županijske nogometne lige: Bratstvo Gornje Bazje – Suhopolje 2:1, Dinamo Četekovac – Bušetina 1947. 3:2, Rezovac – Podravac Sopje 7:1, Mladost Čačinci – Sloga Zdenci 1:0, Slavonija Sladojevci – Mladost 1930. Čađavica 1:0, Graničar Okrugljača – Mikleuš 1:2 i Lukač 05 – Voćin 2:0.

(www.icv.hr, mš)

capture1 Custom 14
foto: znsvpz.hr

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content